Çin'li bilim insanları 2019-nCoV veya Covid 19 olarak bilinen ve uluslararası boyutta salgına yol açan etkenin mutasyon geçirdiğine ve 2 farklı alt gruba ayrıldığına ilişkin yeni makale yayımladı.
Araştırmacıların son bulgularına göre yeni etken 149 farklı mutasyon noktası oluşturdu ve virüs L ve S alt grubu olarak adlandırılan yeni formlara evrildi. S ve L alt gruplarının ise coğrafi dağılım ve popülasyona göre büyük ölçüde farklılık gösterdiği belirtiliyor.
Virüsün S tipinin daha eski bir suş olduğu, L tipinin ise daha agresif ve bulaşıcı olduğu belirtiliyor.
Coronavirüs evrim geçiriyor
Yeni araştırma ''On the origin and continuing evolution of SARS-CoV'' adlı makale adı altında National Science Review adlı dergide yayımlandı. Araştırmacılar L ve S tiplerinin neden olduğu hastalık tablosunun ağırlığı ile hastalık prognozunun ve virüsün transmisyon kabiliyetinin virüsün evrimi sebebiyle farklılık gösterdiğini düşünüyor.
Araştırmada yer alan bilgilere göre 2 alt grubu birbirinden ayıran farklılığı 28144 konumunda bulunan viral RNA genomu oluşturuyor. Wuhan'da meydana gelen salgının ilk dönemlerinde L alt tipinin daha yaygın görüldüğü belirtilmekle birlikte yine aynı tipin görülmek sıklığının 2020 yılının başlarında azaldığı belirtiliyor.
Uzmanlar L subtipinin azalmasının sebebini yapılan tıbbi müdahalelere ve tedavilere bağlamakla birlikte yapılan tıbbi müdahaleler neticesinde azalan L tipi salgını neticesinde daha az agresif ve daha eski subtip olan S tipini relatif yani göreli olarak arttığını düşünüyor.
Uzmanlar bir kişinini iki virüs alt tipiyle de enfekte olabileceğini belirtirken virüsün yeni mutasyonlar geliştirme olasılığının da bulunduğunu düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
15625 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
bilim haberleri, bilim ve