Anlık Bildirim

DenizBank'tan küresel Microsoft kesintisine ilişkin açıklama geldi

Bugün Windows'taki bir güncelleme dünya çapında bir krize yol açtı. Etkilenen kurumlar arasında bankalar da var. Türkiye'de etkilenen tek banka olduğu söylenen DenizBank'tan açıklama geldi.
denizbank microsoft windows kesinti açıklama Tam Boyutta Gör
Dünya çapında çok sayıda şirket, CrowdStrike'ın hatalı bir siber güvenlik güncellemesi nedeniyle faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı. Güncelleme, Windows bilgisayarlarda mavi ekran hatasına yol açtı. Küresel çapta etkilenen şirketler arasında bankalar, havayolları, TV kanalları ve fazlası yer alıyor. Bazıları işlerini neredeyse tamamen durdurmak zorunda kaldı.

Şu anda çoğu Windows PC, ağ etkinliğini izleyen ve siber saldırıları önleyen bir sistem olan CrowdStrike’ın Falcon Sensor aracı nedeniyle çalışmıyor. Türkiye’de de birçok şirket bu durumdan etkilendi. Ülkemizde etkilendiği resmî duyuruyla onaylanan tek banka şu an DenizBank. Bankadan yapılan açıklama şu şekilde:

DenizBank açıklaması

Değerli Müşterilerimiz, kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

CrowdStrike, dünya genelini etkileyen mavi ekran sorununun geçici çözümünü paylaştı. Microsoft, sorunun çözüldüğüne dair henüz bir açıklama gelmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim