Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali, yeni kapasiteyle 6 milyon eve elektrik sağlayacak

Birleşik Krallık'ta inşa edilen 3,6 GW kapasiteyle dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali olan Dogger Bank Rüzgar Santrali'ne 2 GW ek kapasite eklenecek.  
Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali daha da büyüyecek Tam Boyutta Gör
3,6 GW kapasiteyle dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali olan Dogger Bank Rüzgar Santrali genişlemeye hazırlanıyor. Projenin geliştiricileri SSE ve Equinor, D aşaması kapsamında 2 GW yeni kapasitenin ekleneceğini duyurdu.

Arazi ve güneş enerjisi açısından dezavantajlı konumda bulunan Birleşik Krallık, yenilenebilir enerji kapasitesini arttırmak için açık deniz rüzgar projelerini hayata geçiriyor. Açık denize kurulan santraller, daha güçlü ve istikrarlı rüzgarlar sebebiyle daha fazla enerji üretebiliyor. Ülkenin doğusunda Yorkshire kıyılarından 125-200 km açıkta yer alan santralin ilk üç aşaması kapsamında, her bir aşaması 1,2 GW olmak üzere 3,6 GW kapasiteli rüzgar santrali şuanda inşa aşamasında. Proje devam ederken, projenin geliştiricileri şimdiden yeni kapasite için izin alma aşmasında olduklarını duyurdu.

6 milyon evin elektriğini üretecek

Projede, General Electric'in maksimum güç değeri 14,7 MW olan Halide serisi rüzgar türbinleri kullanılıyor. Projenin ilk üç aşamasında 277 türbinin kurulması bekleniyor. Proje tamamlandığında, İngiltere'deki 6 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Projede ilk kez geçen yılın ekim ayında elektrik üretimine başlandı. Ancak üç aşamanın tamamlanması 2025 yılını bulacak.

Dogger Bank projesinin önceki aşamalarındaki inşaat faaliyeti devam ederken, geliştiriciler SSE Renewables ve Equinor, D aşaması için süreci başlattı. Geliştiriciler, İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'daki deniz yataklarının yönetim otoritesi The Crown Estate'ten inşaat izni istedi. Onay verildiği takdirde Dogger Bank D fazı, tamamlandığında 2 GW kapasiteye sahip olacak ve dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santralinin kapasitesi 5,6 GW'a ulaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim