Anlık Bildirim

Elektrikli devasa kamyon için 6 MW gücünde şarj cihazı geliştirildi!

Maddencilik şirketi Fortescue ve iş makineleri geliştiren Liebherr, devasa elektrikli kamyonun 1.900 kWh'lik bataryasını 30 dakikada şarj edebilen 6 MW'lik süper hızlı şarj cihazı geliştirdi.
Elektrikli devasa kamyon için 6 MW'lık şarj cihazı geliştirildi! Tam Boyutta Gör
Küresel madencilik ve metal şirketi Fortescue ve iş makineleri geliştiren Liebherr, devasa elektrikli kamyonun 1.900 kWh'lik bataryasını 30 dakikadan kısa sürede şarj edebilen 6 MW gücünde oldukça hızlı şarj cihazı geliştirdi.

Fortescue ve Liebherr tarafından ortaklaşa geliştirilen 6 MW'lik DC hızlı şarj cihazı, geçen yıl CES fuarında tanıtılan 3 MW'lik prototipten iki kat yüksek güç sağlayabiliyor.

4 milyar dolarlık dev anlaşma

Bu cihaz, iki şirketin geçen hafta MINEexpo'da imzaladığı 4 milyar dolarlık elektrikli ekipman anlaşmasının küçük bir parçasını oluşturuyor. Bu anlaşma kapsamında sıfır emisyonlu 485 Liebherr makine, 360 otonom elektrikli kamyon, 55 elektrikli ekskavatör ve 60 elektrikli kepçe üretilecek. Araçların batarya güç sistemleri Fortescue'nin teknoloji kolu Fortescue Zero tarafından geliştirilecek.

Robotik bağlantı seçenekleriyle donatılan şarj cihazı, 6 MW'a kadar güç sağlayarak 240 tonluk devasa otonom madencilik kamyonu Liebherr T 264'ü 30 dakikada şarj edebilecek.

Bu anlaşma ile iki şirket, dünya çapındaki madencilik faaliyetlerini sıfır emisyonlu haline getirme planları doğrultusunda önemli bir adım atmış oldu. Aynı zamanda Avustralya hükümetinin 2030'a kadar demir madenciliğinden kaynaklanan karbon emisyonlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen 2030 Gerçek Sıfır hedefine ulaşma konusunda da önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynakça https://electrek.co/2024/10/04/worlds-fastest-charger-fortescue-6-mw-dcfc-for-electric-heavy-equipment/ https://www.liebherr.com/en/aus/latest-news/news-press-releases/detail/liebherr-and-fortescue-announce-significant-expansion-of-zero-emission-equipment-partnership-at-minexpo-2024.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim