Elektrikli araçların düşük bakım maliyetleri ve çevreyi kirletmemeleri onları maden sahası için iyi bir seçim kılarken, dev bataryaların şarj süreleri şimdiye kadar engel oluşturuyordu. Çözüm ise son zamanlarda binek otomobillerinde başarı kazanan otomatik batarya değişim istasyonları oldu.
Dolu batarya 7 dakikada takılacak
Madencilik şirketinin kullandığı 500 kamyonun 100 tanesi 100-200 ton arası kapasiteli orta ve küçük ağır yük sınıfında yer alıyor. Bu sınıfta yer alacak yeni tip elektrikli kamyonun taşıma kapasitesi 91 ton olacak. Kamyonun 800 kWs’lik bataryası 7 dakika gibi kısa bir sürede dolu bataryayla değiştirilebilecek.
Toplamda 8 kamyon ve 13 batarya olacak, bu şekilde değiştirilen bataryalar şebekeye yük olmadan şarj edilirken kamyon vardiya değişimine kadar 8 saat boyunca durmadan çalışmaya devam edecek. Tüm bu operasyon Çin Devlet Güç Yatırım şirketi tarafından finanse edilecek. Kamyonlar ise Tonly tarafından üretilecek. DTE145 isimli ilk modelin ilk testlerine 2024'te başlandı. Geriye kalan 7 kamyon 2025 ortası gibi teslim edilecek.
Her şey yolunda giderse batı Avustralya’daki Pilbara maden tesislerindeki 200 ton üstü, 320 tona kadar olan kamyonların elektrikli batarya değişim programı için önemli bir gelişim adımı olacak. Bu şekilde devlet desteği ile başlayan proje Çin için yeni bir ihracat kapısı olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Robotik olmayan robot kolu da mı var? Kollu robot yani. Veya robotik tekerleklere, robottik gövdeye ve robotik her bir aksama sahip robot deyin daha iyi pazarlama olur belkim.