Anlık Bildirim

Türkiye'nin doğalgaz arzına büyük katkı sağlayacak Ertuğrul Gazi gemisi bugün demir alıyor

BOTAŞ'ın öncülüğünde bugün Türkiye'nin ilk FSRU gemisi Ertuğrul Gazi hizmetine başlıyor. Ertuğrul Gazi Türkiye'nin günlük gaz ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak.

Ertuğrul Gazi FSRU gemisi hizmete başlıyor

BOTAŞ'ın (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ) ilk FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) tesisi, Ertuğrul Gazi gemisi oluyor. 295 uzunluğu, 46 metre genişliği ve 63 metre yüksekliği olan büyük gemi doğalgaz şebekesine günlük 28 milyon gaz basabilecek. Bu anlamda Türkiye'nin enerji arzına önemli bir katkı sağlayacak. 

Ertuğrul Gazi FSRU gemisi hizmete başlıyor Tam Boyutta Gör

Verilen bilgilere göre günlük 28 milyonluk gaz kapasitesi, Türkiye'ningünlük doğalgaz kapasitesinin yaklaşık %8,2'sini oluşturuyor. Öte yandan geminin toplam depolama kapasitesi 108 milyon metreküpe kadar ulaşabiliyor. Gemi bugün BOTAŞ'a ait Hatay Dörtyol Terminali'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla demir alıyor. ,

Türkiye'deki diğer FSRU'lar

Ertuğrul Gazi, Türkiye Denizcilik Sicili'ne kayıtlı ilk FSRU'dur. Ancak ülkemizde daha önceden de bulunan FSRU Liman ve Terminalleri mevcut. Bunlardan ilki Etki Liman FSRU Tesisi'dir. Günlük 28 milyon metreküp gaz girişi sağlayabilen bu tesis İzmir Aliağa'da bulunuyor. 

BOTAŞ'ın yine İzmir Aliağa'da yer alan Egegaz LNG Terminali de sisteme günlük 40 milyon metreküp gaz verebiliyor. Bunun yanında Marmara LNG terminali de günlük sisteme 37 milyon metreküp gaz veriyor. Toplamda Türkiye'deki LNG ve FSRU tesisleriyle sisteme verilen gaz 133 milyon metreküpe kadar ulaşıyor. 

Ertuğrul Gazi FSRU gemisi hizmete başlıyor Tam Boyutta Gör

Çalışmaları süren FSRU tesisi 

Silivri Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi günlük 25 milyon metreküp gaz verebilirken sisteme, Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi de günlük 40 milyon metreküp verebiliyor. Bununla birlikte Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı günlük 17,3 milyon metreküp, Mavi Akım 47,3 günlük milyon metreküp ve TürkAkım yoluyla da günlük 46,9 milyon metreküp doğalgaz sisteme girebiliyor. Sonuç olarak mevcut bütün boru hatlarıyla, LNG, yeraltı depolarıyla ve FSRU tesisleriyle Türkiye doğalgaz şebekesine günlük 338 milyon metreküp doğalgaz veriliyor.  

Kaynakça https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/ertugrul-gazi-fsru-hizmete-giriyor,H4arU1YJIEiiCbBApfcoSg/1nL2gH9XlU23AZ-zWNOp0Q https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/turkiyede-ilk-olacak-ertugrul-gazi-hazir-bugun-devreye-aliniyor-6538984 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7980 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
doğalgaz, ertuğrul gazi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim