Anlık Bildirim

FBI, Trump suikastçisinin telefonunu yeni bir yazılımla açtı

FBI, eski Başkan Donald Trump'a suikast düzenleyen ve yaralayan kişinin telefonuna erişebilmek için henüz yayınlanmamış bir teknolojiyi kullandı. Yeni yazılım Cellebrite tarafından üretildi.
FBI, Trump suikastçisinin telefonunu yeni bir yazılımla açıldı Tam Boyutta Gör
Eski ABD Başkanı ve 2024 Başkanlık seçimleri için aday olan Donald Trump'a geçtiğimiz hafta miting sırasında bir saldırı düzenlenmişti. ABD’de konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma devam ederken FBI’ın Trump'ı vuran kişinin telefonuna erişmek için yayınlanmamış bir teknolojiyi kullandığı ortaya çıktı.

Telefonun kilidi yeni yazılımla açıldı

Soruşturma hakkında bilgilere sahip olan kişilere göre FBI, 14 Temmuz Pazar günü, Trump'ı kulağından yaralayan “Thomas Matthew Crooks” adlı saldırganın telefonuna erişebilmek için İsrail merkezli dijital istihbarat şirketi Cellebrite’tan destek aldı. FBI, halihazırda Cellebrite’ın lisanslı bir yazılımını zaten kullanıyor olsa da saldırganın yeni bir Samsung marka Android cihaza sahip olduğu ve mevcut yazılım cihazın şifresini kıramadığı belirtiliyor. Bunun üzerine ise Cellebrite’ın, FBI’a teknik destek verdiği ve halen geliştirilmekte olan yeni bir yazılımı aktardığı belirtiliyor.

FBI, Trump suikastçisinin telefonunu yeni bir yazılımla açıldı Tam Boyutta Gör
Yeni Cellebrite yazılımı sayesinde telefonun kilidinin açmanın yaklaşık 40 dakika sürdüğü bildiriliyor. Cellebrite yazılımı, bir telefonun tekrarlanan şifre denemelerini engelleyen yerleşik mekanizmalarını devre dışı bırakıp aynı zamanda giriş denemesi için milyonlarca kod üretmeyi içeren çeşitli yöntemlerle telefona erişim sağlıyor. Cihazın kilidinin açılması için hangi yöntemin kullanıldığına dair bir detay bulunmuyor.

Cellebrite, daha önce yazılımının aktivistlere karşı kullanıldığını savunan gizlilik savunucularının eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştı. Firma 2021 yılında bu endişeler nedeniyle Çin ve Hong Kong da dahil olmak üzere belirli bölgelerde faaliyet göstermeyi durdurduğunu açıklamıştı. Cellebrite, yazılımının yalnızca yasal olarak onaylanmış durumlarda el konulan telefonların kilidini açmak için kullanıldığını ve asla gözetleme amacıyla kullanılmadığının da altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3739 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ABD ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim