Anlık Bildirim

FED faiz indirdi, Bitcoin yükselişe geçti: Şimdi ne olacak?

ABD Merkez Bankası FED, kısa bir süre önce beklenen faiz kararını açıkladı. FED, 50 baz puanlık faiz indirimi uyarlarken kripto para piyasasında hareketlilikler yaşandı: Bitcoin, yükselişe geçti.
FED faiz indirdi, Bitcoin yükselişe geçti: Şimdi ne olacak? Tam Boyutta Gör
ABD Merkez Bankası (Fed), 50 baz puanlık bir faiz indirimi yaparak yıl sonuna kadar gösterge faiz oranını yüzde 4,4 seviyelerine çekmeyi planlıyor. Bu karar, kripto piyasasında karışık tepkilerle karşılandı. Bitcoin, bu gelişmenin ardından 62.000 dolar seviyesini aşarak yüzde 2,4’lük bir artış gösterdi. Ancak, yatırımcılar arasında bu rallinin sürdürülebilirliği konusunda şüpheler var gibi görünüyor.

Kripto paralarda genel artış

FED faiz indirdi, Bitcoin yükselişe geçti: Şimdi ne olacak? Tam Boyutta Gör
Bitcoin’in yanı sıra Solana (SOL), Binance Coin (BNB), Ripple (XRP) ve Cardano (ADA) gibi büyük kripto paralarda da önemli yükselişler yaşandı. Özellikle Solana, yüzde 6’lık bir artışla dikkat çekerken, BNB ve XRP yüzde 4,5’e kadar değer kazandı. Popüler meme coin’ler Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) de yüzde 4 artış kaydetti.

Uzmanlar ne diyor?

ByBit’in kurumsal başkanı Chris Aruliah, faiz indirimlerinin kripto piyasasında kısa vadeli bir canlanma sağlayabileceğini, ancak ekonomik belirsizlikler ve piyasa dalgalanmaları nedeniyle yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Diğer uzmanlar, Fed’in faiz indirimi hamlesinin kısa süreli bir yükseliş getireceğini, ancak küresel ekonomik sorunların daha büyük bir baskı yaratabileceğini düşünüyor.

Maelstrom'dan Arthur Hayes, 50 baz puanlık bir faiz indiriminin kısa bir piyasa rallisini tetikleyeceğini, nihayetinde ise fiyatların daha da düşmesine yol açacağını savundu. Hayes, ABD hükümetinin yoğun harcamalarının hızlı ekonomik büyümeye yol açtığını, bunun da Kamala Harris'in seçim şansına yaradığını, ancak yüksek enflasyon karşısında faizleri düşürmenin bir hata olarak görüldüğünü savundu.

Fed'in önümüzdeki toplantılarda 50 baz puanlık bir indirim daha yapması beklenirken, piyasalarda bu beklentiler güçleniyor. Polymarket’teki yatırımcılar, yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık bir faiz indirimi olacağına yüzde 41 (yani çantada 50 baz puanlık bir indirim daha var), Kasım ayında ise 25 baz puanlık bir indirime yüzde 65 oranında ihtimal veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim