Anlık Bildirim

Resesyon beklentisi kripto paraları vurdu: Bitcoin yüzde 12 düştü

Olası bir ABD resesyonuna ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaşıyor. Bu bağlamda kripto paralar düşerken Bitcoin yüzde 12 değer kaybetti.
Resesyon beklentisi kripto paraları vurdu: Bitcoin yüzde 12 düştü Tam Boyutta Gör
Olası bir ABD resesyonuna ilişkin endişelerin armasıyla birlikte yatırımcılar riski yüksek varlıklardan çıkarak gemilerini güvenli limanlara bağlamaya çalışıyor. Bu davranış nedeniyle kripto para borsalarında sert düşüşler görülüyor. Bu haberin yazıldığı sırada son verilere göre Bitcoin, son 24 saatte yüzde 14 değer kaybederken Ethereum ise yüzde 21 geriledi.

Kripto paralarda resesyon düşüşü

Resesyon beklentisi kripto paraları vurdu: Bitcoin yüzde 12 düştü Tam Boyutta Gör
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun bitcoin ve eterin spot fiyatını takip etmek için borsada işlem gören bir fonu onaylamasının ardından kripto paralar büyük bir yükseliş görmüştü. Ancak son zamanlarda bu yükseliş durağanlaştı. Son olarak ise ABD için ufukta görünen olası bir resesyonun varlığı da durağanlığı negatife çekti. Yatırımcılar hem ekonomik hem de jeopolitik endişelerin de etkisiyle küresel hisse senetleri de dahil olmak üzere diğer varlıklarla birlikte geniş bir satış dalgası içinde.

Yatırımcıların bu davranışıyla sadece son 24 saatte bitcoin ve ether’den 270 milyar dolara yakın değer silindi. Dünyanın en büyük kripto para birimi yaklaşık 52.000 dolardan işlem görüyor. Bu yıl Bitcoin, halen neredeyse yüzde 18 artış göstermiş durumda. Ethereum blok zincirinin temelini oluşturan yerel token olan eher’in fiyatı ise 2.355 dolar seviyesinde. Böylelikle ether, yıl başındaki noktasına geri dönmüş oldu.

Kaynakça https://www.cnbc.com/2024/08/04/crypto-plunge-wipes-out-270-billion-in-value-as-bitcoin-ether-plunge.html https://coinmarketcap.com/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim