Anlık Bildirim

Google’ın Gemini uygulaması artık Türkçe olarak kullanımda

Google’ın ChatGPT rakibi Gemini sohbet robotunun mobil uygulaması çıkışından yaklaşık dört ay sonra Türkiye’de Türkçe olarak kullanıma sunuldu. Ayrıca başka dil seçenekleri de eklendi.
Google’ın Gemini uygulaması artık Türkçe olarak kullanımda Tam Boyutta Gör
Google’ın ChatGPT rakibi Gemini gelişmeyi sürdürüyor. Mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansında Gemini yapay zeka asistanının Gmail, Google Mesajlar ve YouTube gibi uygulamalara genişletildiğini ve Android işletim sistemine derinlemesine entegre edildiğini gösteren teknoloji devi şimdi ise Gemini sohbet robotunun mobil uygulamasını Türkçe olarak kullanıma sunuyor.

Gemini uygulaması artık Türkçe

İlk olarak Şubat ayında ABD'de tanıtılan Gemini mobil uygulaması, Nisan ayında Almanya, Fransa, İtalya, İsveç ve İngiltere gibi Avrupa pazarlarında piyasaya sürülmüştü. Bu açılımla birlikte uygulamaya Japonca, Korece, İspanyolca ve Portekizce dahil olmak üzere bazı yeni dil seçenekleri eklenmişti. Google, kısa süre önce yaptığı güncelleme ile birlikte Gemini uygulamasını Türkçe dil seçeneğiyle birlikte Türkiye’de de kullanıma sundu. Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Bangladeş, Pakistan ve Sri Lanka'da uygulama artık kullanılabilir durumda.

Gemini 1.0 Pro tarafından desteklenen ücretsiz Gemini mobil uygulaması aracılığıyla yazma, planlama, öğrenme ve daha pek çok konuda kullanıcılara yardım edebiliyor. Bununla birlikte, Gemini 1.5 Pro'ya dayanan ve 1.500 sayfaya kadar olan belgelerden karmaşık veri analizi görevlerine kadar çok çeşitli bilgileri işleyebilen 1 milyon token bağlam penceresi sunan Gemini Advanced sürümüne de ücretli yükseltme yapılabiliyor.

Google’ın Gemini uygulaması artık Türkçe olarak kullanımda Tam Boyutta Gör
Android 10 ve üzerini çalıştıran kullanıcılar Play Store üzerinden Gemini uygulamasını indirebilirler. Gemini'yi Google Asistan uygulamasında varsayılan yapay zeka asistanı olarak da ayarlayabilirsiniz. Bu sayede Asistan’a ulaşmak için kullandığınız yöntemleri veya "Hey Google" sesli aktivasyonunu kullanarak Gemini’yi çağırabilirsiniz.

Gemini uygulamasıyla yapay zekaya istediğiniz herhangi bir konuda bilgiler sorabilir, sohbet edebilir veya bir e-posta oluşturmasını isteyebilirsiniz. Google Asistan’da bulunan zamanlayıcı ayarlama, çağrı başlatma ve hatırlatıcıları ayarlama gibi birçok ses özelliğini de Gemini üzerinden kullanabilirsiniz.  Bu arada Gemini uygulaması iOS’ta bulunmuyor. Ancak Google uygulaması ile Gemini’ı kullanmak mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6738 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, gemini ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim