Anlık Bildirim

Google, karbon yakalama için kritik bir anlaşmaya imza attı

Google, karbondioksit emisyonlarının atmosferden toplanması ve uzaklaştırılmasına yönelik doğrudan hava yakalama teknolojisini desteklemek için Holocene ile ortaklık kurdu.
Google, karbon yakalama için kritik bir anlaşmaya imza attı Tam Boyutta Gör
Google, karbon yakalama teknolojisi alanında önemli bir adım atarak, karbon salınımını azaltmaya yönelik 10 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Google, karbondioksit emisyonlarının atmosferden toplanması ve uzaklaştırılmasına yönelik doğrudan hava yakalama teknolojisini desteklemek için Holocene ile ortaklık kurdu.

Google'dan karbon yakalama adımı

Bu anlaşma, 2030'ların başında teslim edilmek üzere atmosfere salınan 100.000 ton karbondioksitin doğrudan havadan çekilmesini hedefliyor. Anlaşma, doğrudan hava yakalama (DAC) teknolojisi üzerine çalışan Holocene girişimi ile yapıldı ve ton başına 100 dolarlık bir maliyetle karbon yakalama hizmeti sağlayacak. Bu rakam, karbon yakalamanın ana akım bir çözüm olabilmesi için gerekli fiyat eşiği olarak ABD Enerji Bakanlığı tarafından belirlenen seviyede.

Google, karbon yakalama için kritik bir anlaşmaya imza attı Tam Boyutta Gör
Holocene, havadan karbondioksiti çekmek için benzersiz bir yöntem kullanıyor. Şirket, CO2'nin su ile temas ettiği ve amino asit ilavesiyle bağlandığı bir sistem geliştirdi. Bu karışım daha sonra guanidin ile birleştirilerek katı kristal bir yapı oluşturuyor. Ardından, amino asit döngünün başına geri gönderilirken, katı kristal ısıtılarak saf CO2 açığa çıkarılıyor. Elde edilen saf karbondioksit ise uygun depolama alanlarına gönderiliyor.

Bu yılın başlarında Google, karbon yakalama projelerine 35 milyon dolar harcama sözü vermişti. Şirket aynı zamanda bir dizi şirketin proje ve teknolojilerinden toplu karbon yakalama kredisi satın alan Frontier Climate'in de bir parçası konumunda Ayrıca, Google X’in bir yan kuruluşu olan 280earth, Oregon’da kendi karbon yakalama tesisini kurmayı planlıyor. Bu tesisin, Google’ın veri merkezlerinden gelen atık ısıyı kullanarak çalışması bekleniyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/big-tech/google-announces-deal-with-direct-air-capture-startup-to-remove-carbon-emissions-225627149.html https://www.datacenterdynamics.com/en/news/google-signs-10m-holocene-dac-carbon-capture-deal-at-100-per-ton-of-co2/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim