Anlık Bildirim

Google Haritalar, tarihi yapıları artırılmış gerçeklikle gösterecek

Google Haritalar, kullanıcıların ünlü yapıların tarihlerini sürükleyici bir deneyimle keşfetmelerine ve etkileşime girmelerine olanak tanıyan yeni artırılmış gerçeklik (AR) özelliğini duyurdu.

Google Haritalar’ın yeni artırılmış gerçeklik özelliği, tarihi yapıların gerçek görünümlerinin üzerine etkileşimli bilgisayar tarafından oluşturulmuş görüntüleri ve sesleri yerleştirerek daha sürükleyici bir deneyim sunacak. Örneğin; kullanıcı, telefonunu çevreye tutarak Eyfel Kulesi’nin 1900’lerde nasıl göründüğünü görebilecek ve etkileşimli bilgi kartlarıyla Paris’in simgesel yapısı hakkında daha fazla bilgi alabilecek.

Google Maps’in yeni AR özelliğinikullanmak için kullanıcı, telefonunu yapıya doğrultacak ve AR özelliğini seçecek. Alternatif olarak, sokak görünümüyle herhangi bir yerinden tarihini görebilecek. Google, kullanıcıların yakında Notre Dame Katedrali'ni ve çevresini 1789'daki haliyle ziyaret edebileceklerini, Fransız Devrimi'nden önce Bastille Saint-Antoine'ın üç boyutlu bir rekreasyonunu keşfedebileceklerini veya yüzlerce yıl önce yıkılmadan önce tarihi Tuileries Sarayı'nı gezebileceklerini söyledi.

Google, Haritalar’da yeni artırılmış gerçeklik deneyimini sunmak için Google Arts & Culture ve Ubisoft ile birlikte çalıştıklarını da belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim