Anlık Bildirim

Google Meet'e yapay zekalı not alma özelliği geliyor

Google, video konferans platformu Google Meet için otomatik olarak toplantı notları oluşturan yapay zeka destekli yeni bir özelliğin yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu.
Google Meet'e yapay zekalı not alma özelliği geliyor Tam Boyutta Gör
Google, Google Meet için "Take notes for me" (Benim için not al) adlı yeni bir yapay zeka destekli özellik başlatıyor. Google'ın Gemini AI araçları paketinin bir parçası olan bu yenilikçi özellik, çevrimiçi toplantıların yönetilme biçiminde devrim yaratmayı vaat ediyor.

Google Meet, toplantı notları için yeni bir AI özelliği sunuyor

Bu özellik, toplantıları gerçek zamanlı olarak yazıya dökmek ve özetlemek için gelişmiş yapay zeka teknolojisini kullanacak. Oluşturulan notlar Meet saklama politikasına uygun olarak toplantı sahibinin Google Drive klasöründe depolanacak.

Ek olarak, bu notlar tamamen aranabilir olduğundan ihtiyacınız olan bilgiyi bulmanızı oldukça kolaylaştıracak. Bu yenilik başlangıçta yalnızca Gemini Enterprise, Gemini Education Premium veya AI Meetings ve Messaging eklenti lisanslarına sahip Google Workspace müşterilerine sunuluyor.

Yöneticiler özelliğin etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceği konusunda kontrole sahip olacak ve özelliğin belirli kullanıcı gruplarının mı yoksa tüm kuruluşun kullanımına mı sunulacağına karar verebilecek. Google'a göre bu özellik, çevrimiçi toplantı deneyimini kökten değiştirebilir ve katılımcıların manuel olarak not alma endişesi olmadan sohbete odaklanmasına olanak tanıyabilir.

Ancak yapay zeka, toplantı sırasında söylenen her şeyi yazıya dökeceğinden gizlilik endişeleri ortaya çıkabilir. Yönetici ayarı, 13 Ağustos 2024'ten itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacak. Google'ın önümüzdeki haftalarda detaylı bir kullanılabilirlik zaman çizelgesi sunması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim