- “Geleceğin uygulama geliştirici ve girişimcileri bu akademiden mezun olacak”
- Google Türkiye Ülke Müdürü: "Hedef Türkiye’yi decacorn’lar ligine sokmak"
- Yorumlar
TEKNOFEST 2021’in platin sponsoru Google önderliğinde yürütülen “Google Oyun ve Uygulama Akademisi” için imza töreni yapıldı. “Google Oyun ve Uygulama Akademisi” projesi için Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi güçlerini birleştirdi. Bu proje sayesinde Türkiye’de oyun ve uygulamaya gerekli gençlere Google tarafından developer eğitimi verilecek. Eğitime katılan gençlerin kendi şirketlerini nasıl kuracağı konusunda Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi tarafından mentörlük hizmeti verilecek. Gençler böylelikle iş fikrini hayata geçirmek gerekli yazılım ve işletme bilgisini ücretsiz olarak edinebilecek.
Eğitimler Coursera platformunda Türkçe dilinde verilecek. Yaklaşık 7 ay sürecek eğitimlere Türkiye’nin dört bir yanından 18-29 yaş aralığındaki herkes ücretsiz olarak başvurabiliyor. Coursera’daki kursu başarıyla tamamlayanlara Google Proje Yönetimi Programı’ndan sertifika verilecek. Ayrıca sektörün önde gelen oyuncuları ile bir araya gelebilecekleri kariyer hızlandırıcı (Sektöre Özel Buluşmalar, Kariyer Etkinlikleri, İlham Buluşmaları, Sosyal Beceri Eğitimleri vb.) etkinliklere katılma olanağı sağlanıyor. Mezuniyet Hackathlonu’nda yarışıp kazananlar ise start-up ekosisteminin kalbinin attığı San Francisco'ya düzenlenen geziye katılma şansı elde ediyor. Google Oyun ve Uygulama Akademisi‘nin ilk yılında, en az yüzde 50’si kadın olmak üzere 2000 mezun verilmesi hedefleniyor.
“Geleceğin uygulama geliştirici ve girişimcileri bu akademiden mezun olacak”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu önemli iş birliğine imza attıkları için Google Türkiye, T3 Girişim Merkezi ve Girişimcilik Vakfı’na teşekkür ederek şunları söyledi: “Burada geleceğin teknolojileri ve geleceğin trendleri açısından önemli bir projeye imza attık. Bu imzalarla Google Akademi, Türkiye’de oyun ve uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimize eğitimler verecek. 2000 gencimiz 400 saate varan ücretsiz eğitim alacak. Bu eğitimleri alan gençlerimize Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişimcilik Vakfı tarafından; nasıl şirketleşebileceklerine, kendi girişimlerini nasıl kurabileceklerine yönelik mentorluk hizmeti verilecek. Gençlerimiz yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı bulacaklar. Özellikle uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimizi bu programa katılmaya davet ediyorum. Geleceğin uygulama geliştirici ve girişimcileri bu akademiden mezun olacak, vakıflarımızla birlikte de kendi girişimlerini kuracak.”
Google Türkiye Ülke Müdürü: "Hedef Türkiye’yi decacorn’lar ligine sokmak"
Google olarak 2006’dan bu yana teknoloji ekosisteminin gelişmesi, milli ve yerli girişimlerin ülkemizde kök salması ve bu yönde nitelikli işgücünün desteklenmesi için 15 yıldır çalıştıklarını ve ülkemizin geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu Akademi lansmanı ile ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Google olarak Türkiye'de dijital dünyanın kapılarını herkese açan, hangi alanda eğitim ve kariyere sahip olurlarsa olsun insanlara dijital bilgilerle kendilerini geliştirme ve güncelleme fırsatı veren kapsamlı projeleri ülkemizin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hayata geçiriyoruz. Bugün de değerli iş ortaklarımız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi ile nitelikli iş gücü yetiştirme projelerimizden en yeni ve bizi en çok heyecanlandıran Oyun ve Uygulama Akademimizin lansmanı için bir araya gelmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.
GİRVAK ve T3 Girişim Merkezi iş birliğinde yürüteceğimiz, kariyerine teknoloji sektöründe yeni bir yön vermek isteyen tüm gençlerin başvurusuna açık bu yoğun eğitim programı ile ülkemizin milli teknoloji alanındaki adımlarına bir yenisini ekleyeceğimiz için heyecanlıyız. Bu adımla beraber ülkemizin ilk unicorn'unu çıkaran oyun sektöründe yakalanan ivmeyi 2023 vizyonu doğrultusunda daha geniş kitlelere yayarken daha birçok unicorn girişimin çıkması için katkıda bulunmayı, bir yandan da Türkiye'yi decacornlar ligine sokma hedefleri doğrultusunda nitelikli iş gücü geliştirmeyi amaçlıyoruz.
Burada bizimle bulunan değerli paydaşlarımızın çizdiği vizyon ile hem küresel teknoloji değer zincirlerine entegre olabilecek, hem de çeşitli başarı hikayelerine imza atan startup ekosistemimize yeni başarı öyküleri ekleyecek olmanın gururunu yaşıyoruz.”
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.