Anlık Bildirim

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Bayraktar TB3 hakkında sunum yaptı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2021'de Bayraktar TB3 ve Bayraktar MİUS hakkında sunum yaptı. Bayraktar TB3'ün özelliklerini anlattı.

Bayraktar TB3 özellikleri Tam Boyutta Gör

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festival 26 Eylül’de sona erecek. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde bir sunum gerçekleştirdi. Bayraktar TB3 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk Bayraktar, Baykar tarafından geliştirilen yeni insansız hava aracı Bayraktar TB3’ün özelliklerini anlattı. Bayraktar TB3, kısa pistli uçak gemilerine iniş kalkış kabiliyetiyle öne çıkacak. TCG Anadolu amfibi çıkarma gemisinde kullanılacak ve mavi vatanın güvenliği için görev yapacak. Bayraktar TB2’den daha büyük, AKINCI’dan daha küçük boyutlara sahip.

Bayraktar TB3, 1450 kg kalkış ağırlığına sahip olacak. 24 saat kesintisiz uçuş yapabilecek. Kanatları katlanabilir yapıda olacak ve bu sayede gemide daha az yer kaplayacak. Bayraktar TB3 ilk uçuşunu 2022 yılında yapacak.

Bayraktar TB3 özellikleri

  • Gemiye konuşlu SİHA
  • 1450 kg kalkış ağırlığı
  • 24 saat uçuş süresi
  • Kanatları katlanabilir
  • Yüksek irtifada görev

Bayraktar MİUS

Bayraktar TB3 ve MİUS Tam Boyutta Gör

Baykar bugüne kadar ürettiği insansız hava araçlarından elde ettiği deneyimi insansız savaş uçağına aktarmak için önemli aşama kat etti. Bu doğrultuda geliştirilen Bayraktar MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) prototipinin ilk uçuşu 2023 yılında yapılacak. Tıpkı Bayraktar TB3 gibi TCG Anadolu amfibi çıkarma gemisinden iniş kalkış yapabilecek.

Cezeri hakkında açıklamalar

Selçuk Bayraktar, uçan araba Cezeri’nin geliştirilme çalışmalarının 3 yıl önce başladığını ve tamamlanmasının uzun yıllar süreceğini açıkladı. Bayraktar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çalışmalara yaklaşık 3 yıl önce başladık. Ama tabii bu her yönüyle çok karmaşık otonomi problemlerini ve bunun yanında durumsal farkındalık dediğimiz gördüğünü anlama, tanıma ve insanla birlikte uçacağından tabii ki çok yüksek emniyet ve güvenirliğe sahip olması gereken bir platform. Bu aslında büyütülmüş bir drone. Bunun uçan araba olması, içine girecek her sistemin belki 5,10 belki 15 yıl gelişmesi gerekiyor. Etki sistemlerinden batarya teknolojilerine bu sistemi akıllı bir şekilde uçuracak yapay zeka bilgisayarlarından içindeki elektronik donanımlara kadar her alanda büyük atılımlar yapılması gerekiyor. Biz yarın bu alanda oyuncu olabilelim diye bugünden hazırlanıyoruz."

TEKNOFEST 2021’de Bayraktar’ın dikey kalkış iniş özellikli yeni insansız hava aracı Bayraktar DİHA modeli de sergileniyor. Ziyaretçiler Bayraktar DİHA, Bayraktar TB2, AKINCI TİHA ve uçan araba Cezeri’yi yerinde görebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16850 kez okundu.
26 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, iha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim