Anlık Bildirim

Güneş panellerini otomatik kuran sistem geliştirildi: İlk kurulum başladı

Portekiz merkezli enerji şirketi EDP, İspanya’da güneş enerjisi santrali kurulumunu hızlandırmak için robotik otomasyon teknolojisini tam ölçekli olarak test edeceğini duyurdu.
Güneş panellerini otomatik kuran sistem geliştirildi Tam Boyutta Gör
Portekiz merkezli enerji şirketi EDP, otomasyon teknolojisi Hyperflex ile ilk fotovoltaik güneş parkının inşasını gerçek hayat koşullarında büyük ölçekli bir kurulumda test edecek. İspanya'nın Valladolid şehrinde kurulacak "AutoPV" adı verilen bu projede toplam 122 MW'lık kurulu kapasitenin 3 MW'ında robotik otomasyon çözümü kullanılacak.

Otomatik güneş paneli kurulumu

Güneş panellerini otomatik kuran sistem geliştirildi Tam Boyutta Gör
EDP, robotik otomasyonun inşaat sürecine entegre edilmesiyle proje takvimini önemli ölçüde hızlandırmayı ve güneş paneli yapı montaj süresini yüzde 50 oranında kısaltmayı hedefliyor. Hyperflex sistemi ile gerçekleştirilen otomasyon, en ağır işlerin robotlar tarafından yapılmasını sağlarken, insan iş gücü daha teknik görevlerde uzmanlaşma fırsatına sahip oluyor.
Güneş panellerini otomatik kuran sistem geliştirildi Tam Boyutta Gör
Hyperflex adındaki otomasyon sisteminin arkasında ise İtalyan robotik ve otomasyon devi Comau bulunuyor. Comau'nun Hyperflex teknolojisi, sahada taşınabilir bir fabrika olarak işlev görüyor ve solar panellerin ön montajı ile konumlarına yerleştirilmesini sağlıyor. Bu süreç, montaj istasyonunda başlıyor ve ardından Hyperflex’e entegre edilmiş bir gezici robot (rover), önceden monte edilen yapıları son konumlarına taşıyor ve sabitliyor. Tüm sistem mobil olarak tasarlandığı için kamyonlarla taşınarak hızlı ve esnek kurulum imkanı sunuyor.

Güneş panellerini otomatik kuran sistem geliştirildi Tam Boyutta Gör
Comau'nun bu mobil fabrikası, PV sahasında güneş takip sistemlerinin otomatik olarak kurulumunu gerçekleştirerek geleneksel süreçlere kıyasla yüzde 30 daha fazla modül kurulumu sağlıyor. Bu sayede, yeni santrallerin pazara sunum süresi yüzde 25 hızlanırken, panel başına maliyet yüzde 35 oranında düşüyor. Hyperflex’in esnek tasarımı, farklı tipteki takip sistemleri ve panellerle uyumlu çalışmasını mümkün kılarak farklı enerji sağlayıcıların ihtiyaçlarına göre kolayca adapte edilebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim