Bu rakam ile Çin’in ve ABD’nin ardından Türkiye dünya genelinde üçüncü sıraya yerleşmiş oluyor. Bizden sonra ise Brezilya ve Güney Kore geliyor. Aşağıdaki tablodan ülkelerin bu noktadaki durumu görülebilir.
Akamai, yılın ilk çeyreğinde bir günde 100bps’i aşan DDOS saldırılarını da kategorilere ayırarak listelemiş. Mesela 21 Şubat tarihinde yazılım ve teknoloji şirketlerine yönelik DDOS saldırıları 289 Gbps seviyesine ulaşmış. 12 Martta ise medya ve eğlence sektörünü hedef alan 230Gbps’lik bir saldırı gözlemlenmiş. 15, 18 ve 29 Ocak tarihlerinde ise finansal hizmetler saldırılardan etkilenmiş.
DDOS saldırıları ile yüzdesel olarak en çok hedeflenen sektörlerin de paylaşıldığı Akamai raporlarında oyun kategorisinin %50’nin üzerinde bir paya sahip olduğu görülüyor. İkinci sırada ise yazılım ve teknoloji yer almış. Aşağıdaki tablodan detaylı olarak sonuçlar görülebilir.
Bot Trafiği
Akamai’nin rakamlarına göre web trafiğinin %30’luk dilimini botlar oluşturuyor. Bu botların %50’si arama motorları ve diğer benzeri servisler için yazılmış ve veri toplama amacı güdüyor. %23’ü ise performans ölçümü, problem takibi gibi konuları içeren araçlardan oluşuyor. SEO ve ticari analiz amaçları ile oluşturulmuş botların oranı %15 olurken, sosyal medya, haberler ve RSS’ler için hizmet sunan botların oranı %5 düzeyinde.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7229 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
akamai, ddos ve