İmmünoterapi veya halk arasında bağışıklık sisteminin kanser hücreleri ile savaşmasını sağlayan bir tedavi türü olan yöntem, son yıllarda üzerinde oldukça çalışan bir yöntemi teşkil ediyor. Şimdi ise EPFL kurumu araştırmacıları T hücreleri üzerindeki çalışmalarını derinleştirdi.
T hücreleri
T hücrelerinin ( T hücreleri, lenfositlerin bir alt kümesini oluşturur ve bağışıklık yanıtında önemli bir yere sahiptir. 'T' kısaltması timüsden gelmektedir ki timüs bu hücrelerin son olgunlaşma evrelerinin geçtiği organdır. ) hedef hücrelerle temasa geçtiğinde hedef hücreleri hem kimyasal mediyatörlerle ( Herhangi bir olayın ya da reaksiyonun gerçekleşmesine aracılık eden kimyasal madde; aracı madde; mediyatör. ) hem de mekanik olarak öldürdüğünü belirten araştırma ekibi gözenekler içeren silika mikro partiküllerinden yararlandı.
Partiküllerde bulunan gözenekler antineoplastik ( antikanser ) ilaçlarla dolduruldu ve gözeneklerin üstleri DNA parçacıklarıyla kapatıldı. T hücrelerinin kanserli hücrelerle mekanik temasa girdiklerinde T hücrelerine ait reseptörlerin DNA’yı biyofiziksel olarak rüptüre ettiği ( yırttığı ) ve böylece ilaçların istenilen ortama salgılanabileceği iddia ediliyor.
Yeni araştırma yapılan in vivo ve in vitro ( Sıklıkla biyoloji ve tıp alanlarında kullanılan bu terimlerden ''in vivo'' “canlı ortamda ya da yaşayan koşullarda”, ''in vitro'' da “laboratuar ortamında ya da yapay koşullarda” anlamı taşımaktadır. ) çalışmalarda beklenilen etkiyi anlamlı ölçüde gösterdi.
Yeni araştırma Material Horizons adlı dergide yayımlandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.