Anlık Bildirim

İngiltere Kaspersky yazılımları konusunda uyardı

Geçtiğimiz aylarda ABD yönetimi, Rus hükümeti ile olan yakın ilişkisini gerekçe göstererek Kaspersky yazılımlarını kullanmayı yasaklamıştı. İngiltere de benzer tehlikelere dikkat çekti.
Anti-virüs yazılımları geliştiren Rus şirketi Kaspersky'nin bir süredir ABD ile arasında ciddi uyuşmazlıklar yaşanıyor. Kaspersky'nin Ulusal Güvenlik Ajansı'nda meydana gelen veri ihlalinde rol oynadığı düşünülürken Trump yönetimi eylül ayında aldığı kararla Kaspersky'ye ait yazılımların iki ay içinde devlet dairelerinden kaldırılmasını istemişti. Yetkililer bu kararın arkasındaki nedenin Kaspersky'nin Rus hükümeti ile olan gizli ilişkileri olduğunu belirtirken bugün İngiliz yetkililer de benzer bir tehlikeye dikkat çekti.


Rus Hükümetinin Erişmesinden Endişe Duyuluyor 

Bu yılın başında açılan ve İngiltere'yi siber saldırılara karşı korumakla görevlendirilen İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi(NCSC) Kaspersky ürünlerinin kullanımı konusunda devlet dairelerini uyaran bir metin paylaştı. NCSC, Kaspersky'ye ait anti-virüs yazılımlarına Rus hükümetinin erişebilmesinden endişe duyuyor. NCSC yöneticisi Ciaran Martin, Kaspersky ürünlerinin;  Rus hükümeti tarafından erişildiği takdirde ulusal güvenliğe zarar verecek bilgileri içeren sistemlerde kullanılmaması gerektiğini dile getirdi.


Bu açıklamanın yanı sıra NCSC, ABD'nin yaptığının aksine doğrudan Kaspersky ürünlerini yasaklama yoluna gitmiyor. NCSC'nin açıklamasına göre yetkililer bir süredir Kaspersky Lab ile görüşüyor ve Kaspersky Lab'in,  İngiltere'de incelemek üzere bir sistem geliştirmesini istiyor. ABD'nin yasaklama kararının ardından yaptığı açıklamada '' Washington ile Moskova arasındaki artan gerginliklerin ortasında bir günah keçisi haline geldiğini'' açıklayan Kaspersky, İngiliz yetkililerle birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim