Anlık Bildirim

Instagram’da kendinizin yapay zeka versiyonunu oluşturma dönemi başlıyor

Meta'nın yeni AI Studio platformu sayesinde Instagram’da veya web'de kendinizin yapay zeka versiyonlarını oluşturulabilecek. Bu versiyonlar diğer insanlarla konuşabilecek.
Instagram’da kendinizin yapay zeka versiyonunu oluşturma dönemi Tam Boyutta Gör
Çok yakında Instagram’da bir içerik oluşturucuya veya bir sayfaya DM attığınızda onun yapay zeka versiyonundan bir yanıt alabilirsiniz. Instagram, yeni özelliği ile birlikte artık içerik oluşturucularına ve işletme sahiplerine soruları yanıtlayabilen veya takipçilerle sohbet edebilen bir yapay zeka kişiliği oluşturmalarına izin verecek. Bu yapay zeka kişiliği ise Meta’nın AI Studio’su aracılığıyla yapılacak. Özellik şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılar tarafından denenebilecek.

Yapay zekalar Instagram'da

Instagram’da kendinizin yapay zeka versiyonunu oluşturma dönemi Tam Boyutta Gör
Meta’nın amacı içerik oluşturucuların ve işletme sahiplerinin bu yapay zeka profillerini kendi adlarına takipçileriyle konuşmak için kullanmaları. Meta, ABD'deki Instagram kullanıcılarının AI Studio'yu web sitesi aracılığıyla ya da doğrudan Instagram'da yeni bir “AI sohbeti” başlatarak kullanmaya başlayabileceklerini söylüyor. Meta, yaptığı açıklamada bu yapay zeka ikizlerinin paylaşılması istenen bağlantılar veya konuşulmaması gereken konular gibi çeşitli yönlerle özelleştirebileceğini söylüyor.
Instagram’da kendinizin yapay zeka versiyonunu oluşturma dönemi Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte AI Studio sadece içerik oluşturucular için değil. Meta, herhangi bir kullanıcının belirli konular hakkında sohbet edebilecek, meme’ler yapabilecek veya tavsiyelerde bulunabilecek özel yapay zeka “karakterleri” oluşturmasına da izin verecek. Bu yapay zekalar Meta'nın yeni Llama 3.1 modeli tarafından desteklenecek. Kullanıcılar sohbet robotlarını paylaşabilecek ve kaç kişinin kullandığını takip edebilecek. Diğer kullanıcıların oluşturulan AI karakter ile olan etkileşimleri ise görülemeyecek. Bu özellik aslında Character.AI ve Replika gibi girişimlere benziyor.

Meta aslında bir süredir yapay zeka karakterleri üzerinde çalışıyor. Hatırlanacağı üzere firma, aralarında Snoop Dogg ve Kendall Jenner gibi kişilerin olduğu bir avuç ünlünün kişiliklerine bürünen yapay zeka sohbet robotlarını denemişti. Bu arada Meta, herhangi bir yanlı anlaşılma olmaması ise oluşturulan yapay zeka profillerinin göründükleri her yerde açıkça etiketleneceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim