Anlık Bildirim

Intel, 10.nesil Comet Lake işlemcilerin üretimini kesiyor

Intel, 10. nesil işlemciler için üretim durdurma kararı aldı. Toplamda üç farklı seriden 30 işlemci artık üretilmeyecek. Üstelik bu listeye Core i9-12900KS'nin de dahil olması bekleniyor.
Intel, 30'dan fazla işlemcinin üretimini kesiyor: İşte o modeller Tam Boyutta Gör
Intel, bildiğiniz gibi her yıl yeni işlemci modelleri piyasaya sürüyor ve buna bağlı olarak bazı modeller de sessiz sedasız üretimden kalkıyor. Şimdi ise CPU devi, 10.nesil birçok işlemcinin üretimini durduracağını açıkladı. Paylaşılan işlemcilerde daha 2 yaşında olanlar var. Gelin listeye hep birlikte göz atalım.

14nm dönemi sona eriyor

ZDNET tarafından sızdırılan belgeye göre Intel, 2020'nin ikinci yarısında piyasaya çıkan 10.Nesil Comet Lake işlemcilerin üretimini durdurma kararı aldı. Paylaşılan listede, giriş seviyesi Pentium Gold ve Celeron modellerinden orta seviye işlemcilere (Core i5-10400F/10500/10600 ve iş istasyonu Xeon W-1250’ye kadar 30 farklı model bulunuyor. 

Ayrıca sürpriz bir biçimde Intel, bu listeye Core i9-12900KS'nin de ekleneceğini duyurdu. Kaçıranlar için 12. nesil Alder Lake serisinin amiral gemisi modeli, yaklaşık iki yıl önce tanıtıldı ve 5,8 GHz saat hızına ulaşan ilk işlemciydi. Yapılan açıklamaya göre CPU'nun resmi olarak Temmuz 2025'te üretimden kaldırılacağı belirtiliyor. Dolayısıyla halen bir yıl var, ancak son yaklaşıyor.

Intel, 30'dan fazla işlemcinin üretimini kesiyor: İşte o modeller Tam Boyutta Gör
Unutmadan, paylaşılan liste hem kutulu hem de kutusuz sürümleri kapsıyor ve bu işlemciler için yerel dağıtım kanalları aracılığıyla garanti ve diğer hizmetlerin devam edeceğini hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim