Anlık Bildirim

Intel'den geri adım: Arrow Lake-S için Core Ultra 3 işlemciler yolda

Intel Arrow Lake Core i3 işlemcilerin Raptor Lake mimarisini koruyacağı ortaya çıktı. Ancak değişiklikler, daha önce tahmin edilenden daha köklü olabilir. İşte detaylar...
Intel Arrow Lake-S için Core Ultra 3 işlemciler yolda Tam Boyutta Gör
Intel’in "ilk AI hızlandırıcılı oyuncu işlemcisi" sloganıyla geliştirdiği Arrow Lake-S serisinin Innovation 2024 kapsamında tanıtılması bekleniyordu ancak sürpriz bir şekilde 2024 yılının 4. çeyreğine ertelendi. Şimdi bekleyiş sürerken, Arrow Lake-S serisinde bulunacak modeller de netleşmeye başladı. Giriş segmentine 8 çekirdekli Core Ultra 3 geliyor.

Arrow Lake-S serisi ile Core Ultra 3 geliyor

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Intel, bu yılın sonlarına doğru yeni nesil Intel Intel Arrow Lake-S serisini ve bu işlemciler için hazırlanan yeni 800 serisi anakartları piyasaya sürecek. Daha önceki sızıntılar ise, serinin daha premium Core Ultra 5, Ultra 7 ve Ultra 9 modellerinden oluşacağı yönündeydi. Ancak Intel'in planları çok daha farklı olabilir.

Daha önce doğru sızıntıları ile tanınan @OneRaichu, X'te paylaştığı yeni bir gönderide, Raptor Lake mimarisini temel alan Arrow Lake Core i3 işlemcilerin yolda olduğunu belirtti. Hatta bu sürümlerden biri, 4 performans ve 4 verimlilik olmak üzere toplam 8 çekirdekli konfigürasyonda tanıtılacak. Bu da ana akım Intel işlemciler için bir ilk olacak. Keza şu anda en hızlı Core i3'ler en fazla 4 çekirdeğe sahip.

Arrow Lake-S "Core Ultra 200" serisinde daha fazla Core Ultra 3 işlemci olup olmadığı doğrulanmadı ancak seride en az bir tane olacağı anlaşılıyor. Söylentilere göre bu modeller muhtemel olarak Core Ultra 3 205 veya Core Ultra 3 215 olacak.

Intel Arrow Lake işlemcilerin LGA-1851 platformu başta olmak üzere en radikal yükseltmelerden biri olması bekleniyor. LGA-1851 platformundaki en önemli değişikliklerinden biri de, DDR4 bellek desteğinin kaldırılması olacak. Yeni anakartlar, selefine kıyasla yalnızca DDR5'i destekleyecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim