Anlık Bildirim

Intel’in Comet Lake’te PCIe 4.0 desteği vermeme sebebi ortaya çıktı

Teknoloji devi Intel donanım severler tarafından güncel standartlara destek sunmaması nedeniyle sert bir şekilde eleştiriliyor.

Intel’in Comet Lake’te PCIe 4.0 desteği vermeme sebebi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Intel, son yıllarda AMD karşısında zor günler geçiriyor. Performans kanadında cevap vermekte güçlük çeken firma diğer yandan güncel standartlara da bir türlü geçemedi. Örneğin PCIe 4.0 gibi donanım dünyası için önemli bir teknoloji mavi ekip tarafından halen kullanıcılara sunulmadı.

Intel'in PCIe 4.0'a geçememesinin sebebi

Son yayınlanan raporda 14 nm nodundan bir türlü vazgeçemeyen Intel’in, AMD’nin yavaş yavaş orta segmente indirmeye çalıştığı PCIe 4.0 standartına neden hala geçemediğine açıklık getirildi. Firmanın Comet Lake-S’te de güncel PCIe standartına destek sunamayacak olması PCIe sinyalindeki jitter varlığı olabilir.

 

Bilindiği üzere PCIe 4.0 kanalları için oldukça yüksek frekansta iletişim kuruluyor. Dolayısıyla yüksek bant genişliği sunan yeni arayüz, sinyalde oluşabilecek parazitlere karşı duyarlı bir yapıya sahip. Mavi ekibin PCIe 3.0’la yoluna devam edecek olması bundan kaynaklanıyor olabilir.

 Hatırlayacağınız üzere AMD kanadında anakart üreticileri ilk başta X370-x470 yongasetli anakartlarına BIOS güncellemesiyle bir dönem PCIe 4.0 desteği sunmuş, ardından da bu özelliği geri kaldırmıştı. O dönemde de bu geri çekmeye neden olarak eski anakartların PCIe yollarının yeni standartın gerektirdiği koşulları sağlayamaması gösterilmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7651 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel comet lake-s, intel 14 nm+++ ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim