Anlık Bildirim

Microsoft: İnternete paylaşılan veriler serbesttir ve biz de kullanırız

Devasa üretken yapay zekâ platformları işleten şirketler, eğitim verisi için internette serbest paylaşılan içeriklere göz dikti. Bunları koruyan bir mekanizma da yok. 
Yapay zeka Tam Boyutta Gör
Üretken yapay zekâ teknolojilerinin yükselişi ile birlikte önemli bir sorun oraya çıktı. Bu sistemler nasıl eğitilecek? Bir fikri hak davasına konu olmamak adına şirketler daha çok kullanıcıların herkese açık paylaştığı içerikleri tercih ediyor. Microsoft bunu net bir dille ifade etti.

Kullanıcı verisi sorunsalı

Microsoft AI bölümü başkanı Mustafa Suleyman, internette herkese açık olarak paylaşılan verilerin ücretsiz olduğunu ve herhangi bir telif konusu olmadan eğitim için kullanılabileceğini belirtti. Sadece özel platformlarda yayınlanan ve yazarın telif notu eklediği içerikler hariç.

Yani sosyal medya dahil insanların herkes açık paylaştığı tüm içerikler yapay zekâ sistemleri tarafından eğitim için kullanılabilir. Zaten Suleyman bir sosyal medya platformunda kullanıcının paylaştığı bir içeriğin başka birisi tarafından izin almaksızın yeniden kullanılabildiğini veya paylaşılabildiğini söylüyor.

Microsoft’un açıklamaları bir nevi malumun ilamı oldu. İnternet ortamında kullanıcıların içeriklerini koruyacak bir mekanizma mevcut değil. Sosyal medya devleri veya YouTube gibi içerik platformları genel olarak bir karar alırsa belki etkisi olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
5 Kişi Okuyor (0 Üye, 5 Misafir) 1 Masaüstü 4 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
4352 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim