Varsayılan şifrelere son
Birçok IoT cihaz, üzerinde varsayılan şifre ile geliyor. Genellikle bu şifreler kullanıcılar tarafından hiçbir zaman değiştirilmiyor. Haberlerimizi yakından takip edenler, varsayılan şifrelerin daha önce birçok güvenlik zafiyetine sebebiyet verdiğini hatırlayacaklardır. FIDO’nun ilk olarak engellemek istediği nokta bu. Yayınlanan açıklama metninde IoT cihazlar için güvenlik standartları belirlenmesi amacıyla iki farklı grubun oluşturulduğu söyleniyor.
Bu gruplardan ilki kimlik doğruluma konusuna odaklanacak. Cihazların kimlik doğrulaması tam olarak yapıldığı zaman kayıp veya çalınma durumlarında firmaların harekete geçmesi daha kolay olacak. Cihazın kimliğine biyometrik detayların veya devletler tarafından verilen kimlik numaralarının sertifikalanması sayesinde uzaktan kimlik doğrulama işlemleri kolaylaşacak. İkinci grup ise başta da belirttiğimiz gibi IoT cihazların şifreleri üzerine çalışacak. Şifresiz ama güvenli standartlar ile hem sıradan kullanıcılarının kafasının karışmaması hem de tüm cihazların güvende olması amaçlanıyor.
IoT cihazları patlama yapmadan önce, FIDO, standartları üreticilerle konuşup hayata geçirmeyi amaçlıyor. Böylece gelecekte IoT cihaz satın alırken kullanıcıların daha güvende hissetmesi sağlanacak. İnternete bağlı bu kadar cihaz olması, saldırganlar için kolay hedefler oluşturabilir. O yüzden FIDO’nun çalışmaları oldukça önemli gözüküyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.