Anlık Bildirim

iPhone 16 ve 16 Pro modelleri 8 GB RAM ile gelecek

iPhone 17 ile daha gelişmiş cihaz içi yapay zeka özelliklerinin geleceği ve Apple'ın iPhone'larda bellek miktarını 12GB'a yükselteceği söyleniyor. iPhone 16 modelleri ise yine 8GB RAM ile gelecek.
apple iphone 16 & 16 pro max 8 gb ram Tam Boyutta Gör
Apple’ın iPhone 17 serisinde 12GB RAM’e geçeceği söyleniyor. Bunun nedeni; Apple Intelligence. iPhone 15 Pro’lar ve gelecek iPhone 16 serisi de Apple Intelligence ile uyumlu ancak 2025 iPhone modellerinin daha gelişmiş cihaz içi yapay zeka uygulamaları için daha fazla RAM’e gereksinim duyacağı söyleniyor. Bu, iPhone 16 serisinde bellek artışı olmayacağı anlamına da geliyor.

iPhone 17 modelleri 12 GB RAM ile gelecek

Bu bilgiyi paylaşan kaynak, yapay zeka destekli iPhone’a geçmeyi düşünenler için 2025 iPhone 17 serisini beklemelerini tavsiye ediyor. Bu yılki iPhone 16’da yapay zeka işlemlerinin çoğu bulutta yapıldığından 8GB RAM yeterli olabiliyor. Gelecek yılki iPhone 17’de daha fazla uç AI uygulaması olacak ve RAM ihtiyacı artacak.

Uç yapay zeka, bulut sunucuları yerine doğrudan cihaz üzerinde gerçekleşen yapay zeka işlemlerini ifade ediyor. Verileri işleme, bulut veri merkezi gibi merkezi bir konumdan ziyade veri kaynağına (cihazın kendisine) yakın bir yerde gerçekleşiyor.

iPhone 16 serisinin 8GB RAM ile geleceği kesin çünkü bu bilgiyi paylaşan (Phone Chip Expert) daha öncesinde de isabetli tahminlerde bulundu. iPhone 7'nin suya dayanıklı olacağını ve standart iPhone 14 modellerinin A15 Bionic çipi kullanmaya devam edeceğini, daha gelişmiş A16 çipinin ise ‌iPhone 14‌ Pro modellerine özel olacağını ilk açıklayan kişiydi. Bu tahminler daha sonra birden fazla güvenilir kaynak tarafından doğrulandı ve cihazlar piyasaya sürüldüğünde doğru olduğu ortaya çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12738 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 16, iphone 16 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim