Anlık Bildirim

iPhone kullanıcıları dikkat: SMS ile Apple hesap bilgileriniz çalınabilir!

iPhone kullanıcıları Apple kimlik bilgilerini hedefleyen yeni bir SMS saldırısıyla karşı karşıya. Hackerlar, iCloud'a giriş yapma talebinde bulunan Apple servisleri gibi davranıyor.
iphone siber saldırı apple id hesap bilgileri hack Tam Boyutta Gör
Güvenlik yazılımı şirketi Symantec, iPhone kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber saldırı olduğunu, hackerların kimlik avı saldırısıyla kullanıcıların Apple hesap bilgilerini ele geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yine siber saldırı Apple ID'leri hedef alıyor

Siber suçlular, Apple'dan geliyor gibi görünen, kurbanların kişisel bilgilerini çalmaya yönelik kısa mesajlar gönderiyor. Symantec, “Apple kimlik bilgileri son derece değerli; cihazlar üzerinde kontrol, kişisel ve finansal bilgilere erişim ve yetkisiz satın alımlarla kazanç sağlayabilirsiniz.

Kötü amaçlı SMS mesajları Apple'dan geliyor gibi görünüyor ve alıcıları bir bağlantıya tıklatıp iCloud hesaplarında oturum açmaya yönlendiriyor. İnandırıcı olması açısından, alıcının sahte iCloud giriş sayfasına yönlendirilmeden önce CAPTCHA sorgulamasını tamamlaması isteniyor. Apple, bu tür SMS’ler göndermez ve kullanıcının iCloud sitesine giriş yapmak için CAPTCHA yerine Touch ID/Face ID doğrulamasından geçmesi ya da cihaza gönderilen altı haneli güvenlik kodunu girmesi gerekiyor.

Kaynakça https://www.macworld.com/article/2388727/iphone-sms-smishing-attack-apple-id-user-login-password.html https://www.broadcom.com/support/security-center/protection-bulletin/apple-ids-targeted-in-us-smishing-campaign Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim