Türkiye de hedefler arasında
İranlı hackerların toplamda 15 milyar sayfalık veriyi ele geçirdiği belirtiliyor. Suçlamalara göre hackerlar, İran'daki üniversitelerde kullanılmak üzere ABD'deki 144 üniversiteden akademik verilere ulaşmış durumda. Ayrıca aralarında Türkiye, İngiltere, Almanya, Kanada, Güney Kore, İsrail ve Japonya'nın da bulunduğu 21 farklı ülkedeki toplam 176 üniversitenin de hackerların hedefleri arasında olduğu ve bu üniversitelere ait akademik verilerin de ele geçirildiği suçlamalar arasında yer alıyor. Hackerlar ABD'deki 47 şirkete ait ticari sırlara da erişim sağlarken Çalışma Bakanlığı ve Federal Enerji Düzenleme Komisyonu gibi hükümet organlarının verilerini de ele geçirmeyi başarmış.
Washington'da düzenlenen toplantıda konuşan davaya bakan Adalet Bakanlığı avukatı Geoffrey Berman, İran hükümetinin ''mümkün olduğu kadar çok bilgi çalmak'' amacıyla ABD'nin bilgisayar ağlarına sistematik saldırılar düzenlediğini dile getirdi. Berman ''Hackerlar ülkemizin harika beyinlerinin yeniliklerini ve fikri mülkiyet haklarını hedef aldı.'' derken hackerların göz altına alınmamasına karşılık iddianamenin hayatlarını büyük ölçüde kısıtlayacağını vurguladı.
ABD'de yargılanma ihtimalleri düşük
Tabi İran ile ABD arasında suçluların iadesine yönelik bir anlaşma bulunmadığı için Adalet Bakanlığı'nın suçlamaları karşısında hackerların ABD'de mahkeme karşısına çıkma ihtimali oldukça düşük. Bununla birlikte hackerların kimliklerinin ve fotoğraflarının yetkili makamlarla paylaşıldığını belirten FBI Genel Müdür Yardımcısı David Bowdich hackerların tatil ve seyahat planlarını yaparken kendilerini özgür hissedemeyeceklerini düşünüyor. Hackerlar İran dışına seyahat ederse ABD ile suçluların iadesi konusunda anlaşması bulunan 100'den fazla ülkede iade tehlikesiyle karşılaşabilir.
Bakanlık, İran vatandaşı 9 hackerın yanı sıra 2013 yılında kurulan Menba Enstitüsü'ne yönelik de suçlamalar ve bir dizi yaptırım kararı açıkladı. İran'ın, ticari sırları çalmak için kurduğu düşünülen enstitünün hackerların faaliyetlerinde onlara destek sağladığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.