Dünyada şu anki yakıt konseptlerine alternatif olması amacıyla kullanılan kaynaklardan birisi hiç şüphesiz güneş. Sınırsız bir enerji kaynağı olan güneşten yararlanmak için pek çok proje ve uygulama mevcut.
Güneş enerjisi panelleri güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürdüğü gibi, ısıyı da enerjiye dönüştürebiliyor. Ancak bu melez paneller yapısı gereği aldığı enerjinin sadece yüzde birini yakalayabiliyordu. Bu da yatırım yapılmasını zorlaştırıyordu.
Massachusetts Institute of Technology mühendisleri tarafından geliştirilen prototip bir yonga, ısıyı daha yakın bir katmandan emerek verimliliği artırıyor. MIT, bu sayede verililiğin yüzde 3.2 oranına yükseldiği, ilerleyen dönemlerde bunun yüzde 20 seviyesine kadar çıkabileceğini açıkladı.
Bu teknolojide ısı karbon nanotüplerden oluşan bir katman ile yayılıyor. Tüpler, foton kristallerini ısıtıyor ve daha çok parlamasını sağlıyor. Böylece ek bir ışık enerjisi ortaya çıkıyor.
Ancak bu teknoloji şu anki geleneksel günel enerjisi yöntemlerinden daha verimli değil. Çalışmalar ilerledikçe ısıdan enerji elde etmenin daha kolaylaşacağı ve o zaman önemli bir avantaj oluşturacağı kaydediliyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.