Konuyla ilgili konuşan NASA yöneticisi Thomas Zurbuchen,"NASA için çok heyecan verici bir dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl, komşu gezegenimiz hakkındaki derin sorulara cevap bulmak ve Güneş Sistemi'ndeki hayatın kökenlerini anlamak için müthiş bir maceraya çıkacağız. Bu tarihi görevde dünyanın her tarafından insanların bizlerle aynı heyecanı paylaşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaydınızı yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz. İsim, soyisim, ülke, posta kodu ve e-posta adresinizi girmeniz yeterli olacak. Bu yazıyı yazdığım sırada toplam 1 milyon 308 bin kişi hali hazırda kaydını yaptırmış durumda. Kayıtlar 30 Eylül 2019'da sona erecek.
Milyonlarca isim bozuk para büyüklüğünde bir mikroçipe yazılacak
NASA, isimleri Mars'a göndermek için elektron ışını ile işleme teknolojisinden faydalanıyor. Araştırmacıların ifadelerine göre isimler, 75 nanometre genişliğindeki metinler halinde bir bozuk para büyüklüğündeki silikon çiplerin üzerine yazılacak. NASA, bir milyondan fazla ismin bir mikroçipe sığdırılabileceğini söylüyor. Mikroçipler cam bir koruma altında Mars'a fırlatılacak.
NASA daha önce benzer bir projeyi InSight görevinde de gerçekleştirmişti. Yaklaşık 2 milyon kişinin ismi InSight uzay aracıyla birlikte Kasım 2018'de Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yaptı. İsmini gönderenler arasında ayrıca Türkiye'den de on binlerce katılımcı vardı.
Haziran 2020'de fırlatılacak olan Mars 2020 gözlem aracı, yaklaşık altı aylık uzay macerasının ardından Şubat 2021'de Kızıl Gezegen yüzeyine iniş yapacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8825 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırmaları, mars 2020 ve