29 Ekim 2018'de hizmete girmesi planlanan İstanbul'daki 3. havalimanı 200 milyon yolcu kapasitesi ve birbirinden bağımsız 6 pisti ile dünyanın en büyük havalimanı olacak. Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan 3. havalimanında personeller dışında 'İgabot' isimli robotlar da görev alacak.
Yüzde 73'ü tamamlanan 3. havalimanında yolcuların konfor ve güvenliğini sağlamak amacıyla teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanılıyor. Yapımında 30.050 kişinin görev aldığı 3. havalimanında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanı inşaatında ve terminal binasına incelemelerde bulundu. Bakan Arslan inceleme kapsamında Türk mühendisler ile Çinli bir firma tarafından geliştirilmekte olan 'İgabot' isimli robot hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İgabot Yolculara Rehberlik, Tercümanlık ve Güvenlik Hizmeti Sunacak
Yeni havalimanında yolcuların yönlendirme ve bilgi verme ihtiyacını karşılayacak olan İgabot, aynı zamanda çeviri hizmeti de verecek. Üzerindeki kameralarla birlikte öncelikli yolcuları tanıyacak ya da sakıncalı yolcuları merkeze haber verecek özelliğiyle dikkat çeken İgabot’un kameralar vasıtası ile tek merkezden izleme yapılabilecek. Terminalde ilk etapta 5 adet akıllı robotun kullanılması planlanıyor. Dokunmatik bir ekrana ev sahipliği yapan ve aktarılan sorulara sesli cevaplar verebilen robotun isminin ilerleyen dönemlerde değiştirileceği öğrenildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6501 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
robot, istanbul ve