Anlık Bildirim

King of Seas - İnceleme: "Beklenen denizcilik oyunu mu?"

Yayıncılığını Team17’nin yaptığı, geliştiriciliğini ise 3DClouds’un yaptığı denizcilik oyunu King of Seas geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Peki oyun nasıl olmuş?

King of Seas inceleme Tam Boyutta Gör

Denizcilik oyunlarını seven niş bir kitle var oyun dünyasında. Aslında bu tarz spesifik temaların her biri için geçerli bu niş kitle. Bu tarz niş kitleler için de ne yazık ki pek fazla oyun yapılmıyor. Dediğim gibi bu niş kitlelerden biri de denizcilikle ilgili oyun sevenler. Denizcilikle ilgili büyük oyun görmek çok nadir gerçekleşen bir durum. Büyük oyunu görmeyi geçtim orta düzey bir oyun görmek de pek gerçekleşen bir durum değil. Ancak geçtiğimiz günlerde denizcilik oyununu sevenler, korsan temasını sevenler için yeni bir oyun yayınlandı: King of Seas.

Yayıncılığını Team17’nin yaptığı, geliştiriciliğini ise 3DClouds’un yaptığı denizcilik oyunu King of Seas geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Peki oyuncuların beklediği denizcilik oyunu King of Seas olabilmiş mi? Bu incelememizde bu sorunun cevabını arayacağız.

King of Seas inceleme Tam Boyutta Gör

Her şeyden önce şunu söyleyeyim. Oyun ben de inanılmaz bir şekilde Monkey Island oynuyormuşum hissini uyandırdı. Ancak çok da kaliteli olmayan bir Monkey Island ne yazık ki. Oyunun hikayesi ile başlayalım. Oyunda bir kralın oğlunu kontrol ediyorsunuz. Babanızın emriyle bir adaya kargo götürüyorsunuz ve döndüğünüzde öğreniyorsunuz ki babanız ölmüş. Kraliyet donanması ise sizi suçluyor. Donanman size saldırmasıyla geminiz batıyor ve bir süre sonra yanınıza gelen iki korsan sizi kurtarıyor. Öğreniyorsunuz ki korsanlardan birinin babanıza borcu varmış. Sonrasına ise siz de korsan oluyorsunuz ve krallığa tekrar giderek gerçekleri söylemeye çalışıyorsunuz. Sizin da anlayabileceğiniz gibi oyunun hikayesi bir hayli klişe. Ancak hikâye bana göre pek de ön planda değildi. Oynarken bir yerden sonra takip etmek istemedim ve oynanışa odaklandım. Oyunun baskın olduğu kısım da oynanış zaten.

Oyunda yalnızca geminizi kontrol edebiliyorsunuz ve oyun tamamen suda geçiyor. Oyunun başında size bir gemi veriliyor ve bu geminizi değiştirerek, yeni eşyalar satın alarak ve seviye atlayarak gelişiyorsunuz. Oyun açık dünya tarzı bir yapıya sahip. Yani görevinizi bırakıp veya yan görev alıp haritada gezip korsanlık yapabilirsiniz. Haritada yapılabilecek ekstra bir şey ne yazık ki yok. Tamamen savaş üzerine kurulu sadece zaman zaman kiminle savaştığınız değişiyor.

King of Seas inceleme Tam Boyutta Gör

Oyunun oynanış kısmı dediğim gibi genel olarak savaştan oluşuyor ve bana göre oyun burada gayet iyi iş çıkarmış. Gemi savaşları keyifli, zorlu ve basit. Daha doğrusu öğrenmesi ve oynaması kolay ancak ustalaşması zor. Bu yüzden güzel bir rekabet içerisinde oluyorsunuz. Geminizi geliştirdikçe savaş konusunda veya özelleştirme konusunda da seçenekler açılıyor ve oyun bu tarafta daha da eğlenceli ve keyifli bir hale geliyor. Ancak sorun da burada başlıyor. Oyunun savaş kısımları dışında pek de eğlenceli bir kısmı yok. Özellikle en büyük eksik müzik kısmında. Denizcilikle ilgili birçok efsaneleşmiş şarkı varken birini bile duyamamak çok üzücü. En azından yenileri yapılabilirmiş ancak o da yok. Savaş anlarında ve aksiyonun yükseldiği anlarda müzik çalıyor ancak denizcilik ruhunu kesinlikle yansıtmıyor. Bu yüzden gemi sürmek biraz sıkıcı. Ancak gece gündüz döngüsü olması, hava şartlarının değişmesi ve denizde karşınıza rastgele çıkan enteresan “şeyler” gemi sürerken biraz eğlence katıyor. Keşke bir müzik olsaymış diye çok iç geçirdim diyebilirim. Oyuna kesinlikle apayrı bir hava katarmış.

Oyunun sıkıcı olan bir diğer tarafı ise grafikleri. Tahmin edebileceğiniz gibi mavinin ağırlıklı olduğu bir görsellik var. Bu yüzden aslında oyunun eğlenceli bir görsellik sunması gerekirdi ancak nedense grafikler biraz sıkıcı geldi bana. Özellikle denizin yapısında bir sorun var. Bunun sebebi bütçe yetersizliği olabilir. O yüzden çok eleştirmiyorum ancak yine de ortalama bir seviye olduğunu söyleyebilirim. Zaten daha çok Sea of Thieves gibi çizgi film tarzı bir görsellik sunuyor. Oyun aslında müzikleri hariç her şeyiyle bir çizgi film havası yaratıyor ancak savaş kısımları hariç oyun çizgi film eğlencesini sizlere yaşatamıyor. Performans açısından da sorun yaşayacağınız sanmıyorum sistemleri çok zorlayan bir oyun değil.

King of Seas inceleme Tam Boyutta Gör

Puan

Genel olarak toparlamak gerekirse King of Seas, oynarken pek eğlenebildiğim bir oyun olmadı ancak denizcilik oyunlarını sevenler için güzel bir alternatif. Zaten denizcilik oyunları pek çıkmadığı için bu oyunu değerlendirebilirsiniz. Oyunun Steam’deki fiyatı 70,00 TL. 50 TL ve altına inerse göz atabilirsiniz. Oyun ayrıca PlayStation 4, Nintendo Switch ve Xbox One için de bulunuyor.

0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, benim King of Seas’e puanım 6.0 olur. Puanlama sevmeyenler için de denizcilik oyunlarını sevenlerin bakabileceği bir alternatif demem yeterli olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim