Anlık Bildirim

Araştırmaya göre düzenli egzersiz, kirli bölgelerde yapılsa bile ölüm riskini azaltıyor

Canadian Medical Association Journal’da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, hava kirliliği olan bölgelerde yapılan düzenli egzersizler bile ölüm riskini azaltabiliyor.

Kirli bölgelerde yapılan düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor Tam Boyutta Gör

Yapılan yeni bir çalışmada araştırmacılar, hava kirliliğinin olduğu bölgelerde bile düzenli egzersiz yapmanın doğal nedenlerden kaynaklanan ölümleri azalttığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar arasında yer alan Hong Kong Üniversitesi’nden Dr. Xiang Qian Lao çalışma ile ilgili, “Düzenli egzersiz, hava kirliliğinden bağımsız olarak ölüm riskini azaltıyor. Bu nedenle egzersiz yapmak, hava kirliliği olan bölgelerde yaşayan insanlar için bir sağlığı iyileştirme stratejisi olarak uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kirli bölgelerde yapılan düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor

Çalışma, 2001’den 2016’ya kadar Tayvan’daki yetişkinler üzerinde yürütüldü. Hava kirliliğine maruz kalmanın doğal nedenlerden kaynaklanan ölümler üzerinde etkisinin olup olmadığı araştırıldı. Bu büyük araştırma sonucunda uzmanlar, kirli alanlarda yapılan düzenli egzersizlerin çok yararlı olduğunu ve ölüm riskini azalttığını keşfettiler.

Daha geniş araştırmalara ihtiyaç var

Araştırmacılar bununla ilgili şunları söyledi: “Yüksek düzeyde düzenli egzersiz ve düşük düzeyde hava kirliliğine maruz kalmanın düşük ölüm riski ile ilişkili olduğunu, düşük düzeyde egzersiz ve yüksek düzeyde hava kirliliğine maruz kalmanın yüksek ölüm riski ile ilişkili olduğunu ortaya çıkardık.”

Kirli bölgelerde yapılan düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor Tam Boyutta Gör

Uzmanlara göre bulguların uygulanabilirliğinin daha da detaylandırılabilmesi için daha şiddetli hava kirliliği olan bölgelerde de geniş çaplı araştırmalar ve incelemeler yapmak gerekiyor. Ancak bu çalışma bir kez daha bize egzersiz yapmanın insan sağlığı için ne denli önemli olduğunu gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim