Anlık Bildirim

Kredi kartlarından 750 TL’lik kesinti teklifi 2025 yılına ertelendi

Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi 2025 yılına bırakıldı. Bu kesinti ile savunma sanayisinin desteklenmesi hedefleniyordu.
Kredi kartlarından 750 TL’lik kesinti 2025 yılına ertelendi Tam Boyutta Gör
Savunma Sanayii Desteleme Fonu’na (SSDF) destek için 100 bin lira ve üstünde limiti bulunan kredi kartlarına getirilmek istenen 750 liralık kesinti teklifi dahil olmak üzere yeni düzenlemeleri içeren torba yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kredi kartı düzenlemesini de içeren savunma sanayii torba yasa teklifinin görüşmelerinin ertelendiğini bildirdi.

750 TL’lik kesinti 2025’e kaldı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayii destekleme fonu teklifi görüşmelerinin sonlandırıldığını duyurdu. Güler, "Teklifi daha detaylı ele almak üzere görüşmeleri sonlandırdık" açıklamasında bulundu.

Güler, şu ifadeleri kullandı:

"Ertelendi diyebiliriz arkadaşlar, Çünkü detaylı inceleme yapacağız. Bütçeyi göreceğiz bu arada 2025 bütçesini ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri daha detaylı inceleyerek, onları bütçe sonrası dönemde inceleyeceğiz. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız da yeniden detaylı titiz bir inceleme yapılması hususunu bize talimatlandırmıştı. İnşallah aralık sonu itibarıyla bütçe tamamlandıktan sonra, ondan sonraki döneme kalmış diyebiliriz."

Bu kapsamda ilgili teklif, 2025 yılındaki komisyonda değerlendirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada düzenleme hakkında “Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Savunma sanayii projelerine ek kaynak sağlamak zorundayız. Çelik kubbe inşası, 5. nesil uçak için kaynak gerekli. Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
4 Kişi Okuyor (3 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü 3 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
1551 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kredi kartı, vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim