Anlık Bildirim

macOS Sequoia, ekran ve sese erişim isteyen uygulamalarda sürekli uyaracak

macOS Sequoia ile ekran görüntüsü alma ve ekran kaydı uygulamalarını kullanmak biraz sıkıcı hale gelecek. Her hafta veya Mac'i yeniden başlattıktan sonra izin vermeniz gerekecek.
macos 15 sequoia ekran kaydı uygulamaları haftalık izin Tam Boyutta Gör
macOS Sequoia beta sürümünde ekran görüntüsü alma veya ekran kaydı uygulaması kullanırken sürekli erişim izni vermeniz gereken açılır pencereyle karşılaşmışsınızdır. Bunun bir bug olduğunu düşünebilirsiniz ancak değil. macOS 15 ile bu tür uygulamaları kullanabilmek için haftalık olarak izni yenilemeniz gerekecek. Daha da ilginç olanı, Mac’i yeniden başlattığınızda uygulama sizden tekrar izin isteyecek.

Ekran kaydı uygulamaları haftalık izin isteyecek 

Apple, macOS Sequoia’da bir uygulamanın bilgisayarın ekranına ve sesine erişim izni istediğinde kullanıcıyı uyaran bir sistem mesajı ekledi. Ekran kaydı alma uygulamalarını kullandığınızda “Uygulama bu bilgisayarın ekranına ve sesine erişebilir. Erişim izni vermeye devam etmek istiyor musunuz? Bu uygulama çalışırken masaüstünüzdeki açık uygulamalardan bilgi toplayabilir.” mesajıyla karşılaşacaksınız. O an izin vermeyi seçebilecek veya sistem ayarlarına yönlendirileceksiniz.

Apple, geliştiriciler ve tüm kullanıcılar için macOS 15 beta sürümlerini yayınlamaya devam ediyor. macOS Sequoia final sürümü Eylül veya Ekim ayında yayınlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim