Osaka City University kurumu araştırmacıları metolazone olarak adlandırılan yaklaşık 50 yıldır hipertansiyon ( yüksek tansiyon ) tedavisinde kullanılan ilacın yuvarlak solucanlarda hücresel tamir mekanizmalarını aktive ederek solucanların genel ömrünü artırdığını tespit etti. Yeni araştırmanın insanlara da uyarlanması ve incelenmesi hedefleniyor.
Hücrede enerji üretiminden sorumlu organel olan mitokondriler hasarlandığında mitokondrial katlanmamış protein yanıtı ( mitochondrial unfolded protein response ( UPRmt ) ) olarak adlandırılan durum meydana gelebiliyor ve bu durum sonucunda çeşitli tamir mekanizmaları devreye giriyor. Bazı araştırmacılar ise çeşitli ilaçlarla bu durumun tetiklenebileceğini ve bu sayede organizmanın yaşam ömrünün uzatılabileceğini düşünüyor.
Yaşlanmak
Yaşlanmak her ne kadar fizyolojik bir süreç olsa da bazı ilaçların yaşlanmayı yavaşlatabileceği ve yaşlılığın olumsuz etkilerini hafifletebileceği öne sürülüyor.
Osaka City University araştırmacıları ise ilk önce UPRmt olarak adlandırılan süreci tetikleyebilecek herhangi bir ilaç arayarak işe başladı ve genetiği değiştirilmiş solucanlarda hsp-6 olarak adlandırılan gen aktivitesini tetikleyebilecek 3.000 ilaç üzerinde çalışıldı. Bahsi geçen genin UPRmt sürecinde yoğun şekilde eksprese edildiği belirtiliyor.
Araştırmalar sonucunda yaklaşık 50 yıldır klinik olarak terapötik ( tedavi edici ) amaçla kullanılan metolazone olarak adlandırılan ilacın hsp-6 geni üzerinde anlamlı derecede etkili olduğu tespit edildi ve C. elegans türü solucanlar üzerinde bahsi geçen ilaç test edildi.
Yapılan çalışmalar neticesinde söz edilen ilacın yuvarlak solucanların ömrünü anlamlı biçimde uzattığı tespit edilmekle birlikte bahsi geçen etkinin, UPRmt aktivitesinde rol oynayan genleri inhibe edilen ( baskılanan ) solucanlarda görülmediği gözlendi yani diğer bir deyişle metolazonun bu etkisinin, spesifik ( belirli ) mitokondrial tamir süreçlerinin aktivasyonu sebebiyle gerçekleştiği fikri desteklendi. Ayrıca bilim insanları bahsi geçen ilacı insana ait hücre hatları üzerinde de çalıştı ve bahsi geçen ilacın memelilerde de gen ekspresyonunu artırdığı gözlendi.
Yeni araştırma Biogerontology adlı dergide yayımlandı.
Kaynakça https://www.osaka-cu.ac.jp/en/news/2020/blood-pressure-drug-may-be-key-to-increasing-lifespan-new-study-shows-1 https://link.springer.com/article/10.1007/s10522-020-09907-6 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.