Microsoft temsilcilerine göre Argus, kötü niyetli sahte ve hatalı korsanlık raporlarını ayıklayabilen şeffaf ve güvenli bir sistem olarak tanımlanıyor. Bu sistem, kullanıcıların parasal ödüller karşılığında yasa dışı içerik kullanımı vakalarını bildirmelerine olanak tanıyacak.
Bildiğiniz gibi, Microsoft korsanlıkla mücadele konusunda geniş deneyime sahip. Şirket, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak çeşitli yazılım telif hakkı ihlallerini izleyen Business Software Alliance'ın (BSA) bir parçası. BSA ayrıca nakit ödüller de sunuyor, ancak Microsoft'a göre yeterince etkili değil.
Redmond devi tarafından yayınlanan bir makale , insanların anonim olarak korsanlığı bildirmelerini sağlayan Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş tamamen şeffaf bir korsanlıkla mücadele kampanyası teşvik sisteminden bahsediyor. Korsan içerik, gizli kodla eşleşen benzersiz bir filigran kullanılarak kaynağa kadar izlenecek ve belirli bir yazılımın korsan bir kopyası rapor edildiğinde, kaynağa "suçlu" durumu atanacak. Sistem, olaya itiraz etme imkanı da sağlıyor ve bu mümkün olmazsa sanığın statüsü “suçlu” olarak değiştiriliyor.
Korsanla mücadelede bu fikir yeni değil
Açıklığına rağmen, Argus kötüye kullanıma karşı çeşitli dezavantajlara sahip. Örneğin, bir kullanıcı aynı korsanlık vakasını farklı takma adlar altında tekrar tekrar bildirebilir, ancak bu yalnızca ödülü azaltacaktır. Sistem, yanlış suçlamaları önlemek için çeşitli kontroller gerçekleştirecek ve uygulanan damgalama teknolojisi, yetkisiz erişime karşı korunacak. Aynı zamanda, blok zinciri kullanmanın maliyetinin nispeten düşük olduğu ifade ediliyor.
Şirket araştırmacıları konuyla ilgili olarak: “Argus'un güvenliği ve pratikliği göz önüne alındığında, gerçek korsanlıkla mücadele kampanyalarının tamamen şeffaf bir teşvik mekanizmasına geçerek gerçekten etkili olacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Microsoft'un sistemi gerçek dünya koşullarında test etmeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Teorik olarak sadece yazılımla değil, çeşitli multimedya içerikleriyle de çalışabilir. Bu fikrin yeni olmadığını belirtmekte fayda var, yıllar önce Güney Afrikalı Custos şirketi tarafından benzer bir çözüm önerildi. Bir Microsoft araştırması, Argus'un korsanlığın ciddiyetini değerlendirmede Custos'tan daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor. Argus sistemi ve dokümantasyonu, Eylül sonunda yapılacak olan Uluslararası Güvenlik Sistemleri Sempozyumu'nda sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.