Anlık Bildirim

Microsoft'un PS5 Pro'ya karşı bir cevabı olmayacak

Sony, mevcut PlayStation 5 konsolunun güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş versiyonu olan PlayStation 5 Pro’yu tanıttı. Ancak aktarılanlara göre Microsoft'un PS5 Pro'ya karşı bir cevabı olmayacak.
Microsoft'un PS5 Pro'ya karşı bir cevabı olmayacak Tam Boyutta Gör
Sony geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5 Pro orta nesil konsol yenilemesini duyurmuştu. Orijinal PlayStation 5 konsolunun güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş versiyonu olan PS5 Pro, yüksek fiyatıyla da tepki çekmişti. Öte yandan Microsoft’un Xbox için tamamen farklı bir strateji üzerinde durduğu ve PS5 Pro'ya karşı bir cevap vermeyeceği belirtiliyor.

PS5 Pro'ya cevap yok

Mevcut bilgilere göre Microsoft, bir sonraki konsol nesline kadar Sony gibi bir orta nesil güncellemesi yapmayacak. Bunun yerine firma tamamen yeni nesil donanıma odaklanmış durumda. Ek olarak Xbox Başkanı Sarah Bond, bu yılın başlarında konsol nesilleri arasında şimdiye kadar görülen en büyük teknolojik sıçramayı sunacaklarını belirtmişti: “…biz de yeni nesil yol haritasına yatırım yapıyoruz. Ve burada asıl odaklandığımız şey, bir donanım neslinde görebileceğiniz en büyük teknik sıçramayı sağlamak…”

Microsoft’un bu büyük ve cesur hedefe ulaşmak için yoğun bir şekilde makine öğrenimi tekniklerini gelecek Xbox konsoluna entegre edeceğine inanılıyor. Aksi durumda sadece silikon bazlı kas gücüyle bu iddianın gerçekleştirilemeyeceği belirtiliyor. Ek olarak yeni nesil Xbox konsollarının iki form faktöründe olacağı aktarılıyor; Xbox Series X’in selefi, geleneksel bir konsol ve Steam Deck benzeri Xbox el konsolu. Dolayısıyla Series S yerine el konsolu gelmiş olacak.

Xbox el konsolu için hem Microsoft kanadından bazı açık söylemler hem de firmaya yakın isimlerden böyle bir cihazın gerçekten de geliştirildiği duyduk. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, kendilerinin bir el konsoluna sahip olmaları gerektiğini geçtiğimiz aylarda söylemişti. Şimdilik bu planların gerçeğe dönüşmesi için uzunca bir zaman var. Mevcut bilgilere göre Microsoft'un yeni nesil Xbox konsolu 2026 yılının sonlarında çıkacak.

Kaynakça https://www.tweaktown.com/news/100644/microsoft-wont-have-response-to-ps5-pro-instead-we-wait-until-xbox-next-and-portable/index.html https://www.windowscentral.com/gaming/xbox/were-building-plans-for-the-25th-anniversary-of-halo-and-xbox-microsoft-confirms-in-a-new-interview-we-have-such-a-rich-heritage-you-have-to-celebrate-that Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim