Anlık Bildirim

Musk’ın beyin çipi şirketi Neuralink ikinci ameliyatını gerçekleştirdi

Elon Musk'ın beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) şirketi Neuralink, geliştirdiği cihazı ikinci bir hastaya başarıyla implante etti. Bu beyin çipi ile hastalar düşünceleri ile cihazları kontrol edebiliyor.
Musk’ın beyin çipi şirketi Neuralink ikinci ameliyatını yaptı Tam Boyutta Gör
Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre ünlü milyarderin beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) şirketi Neuralink, geliştirdiği cihazı ikinci bir hastaya başarıyla implante etti. Musk, katıldığı bir podcast’te "Uğursuzluk getirmek istemem ama ikinci implant son derece iyi gitmiş görünüyor. Çok fazla sinyal var, çok sayıda elektrot var." dedi.

Neuralink esasında ikinci beyin çipi ameliyatını geçtiğimiz haziran ayında yapmayı planlıyordu ancak Musk, belirtilmemiş bir tıbbi durum nedeniyle bunun iptal edildiğini söylemişti. Şimdi ise Neuralink, felçli hastalara sadece düşünerek dijital cihazları kullanma becerisi kazandırmak üzere tasarlanan cihazını ikinci hastaya başarıyla implante etti.

Bu implante işlemleri esasında bir test programının parçası konumunda. Şirket, ilk cihazı Noland Arbaugh'a bu yılın başlarında implante etmişti. Arbaugh, bu çip sayesinde bilgisayar oyunları oynamaya, canlı yayınlar açmaya ve sosyal medya paylaşımları yapabilmeye başladı. Arbaugh, bir dalış kazası geçirmiş ve omuzlardan aşağısı felç kalmıştı. Musk, ikinci hasta için ayrıntılar paylaşmadı ancak benzer bir omurilik hasarının olduğunu söyledi.

Musk ayrıca ikinci hastanın beynine yerleştirilen implantın elektrotlarından 400'ünün çalıştığını söyledi. Bilindiği üzere bu implantta toplamda 1.024 elektrot bulunuyor. Neuralink, 2024 yılında toplamda 10 hastayı ameliyat etmeyi planlıyor. Ayrıca şirket nihai olarak felçli kişilerde uzuv işlevini geri kazandırmayı amaçlıyor. Şirketin baş cerrahı Matthew MacDougall, "Omurilik yaralanması için potansiyel bir geçici çözüm olarak omuriliğe elektrotlar dikme konusunda büyük bir ilerleme kaydettik" diyor. Firma hem beyne hem de omurgaya yapılacak implantlar ile kas hareketlerini yapay olarak canlandırmak istiyor.

Kaynakça https://www.reuters.com/technology/neuralink-implanted-second-trial-patient-with-brain-chip-musk-says-2024-08-04/ https://lexfridman.com/elon-musk-and-neuralink-team-transcript#chapter30_neuralink_surgery Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim