Anlık Bildirim

Nintendo net kârında yüzde 50 düşüş yaşadı, tüketici yeni konsolu bekliyor

Oyuncuların yeni konsolu beklemeye başlaması nedeniyle Nintendo ekosisteminde satışlar yavaş yavaş düşüş trendine girdi. Firma yüzde 50 civarında gelir kaybı yaşadı. 
Nintendo Tam Boyutta Gör
Şaşırtıcı bir şekilde atak yapan ve dönem dönem en çok satanlar listesinin ilk sırasında yer alan Nintendo Switch konsolu yavaş yavaş frene basıyor. Yeni konsol beklentisi ile artık tüketici de harcamaları kesti.

Nintendo Switch son satış rakamları

Nintendo tarafından verilen bilgilere göre firmanın son çeyrek net kârı 545 milyon dolar olarak gerçekleşti. Firmanın tahminlerinin üzerinde satış olsa da net gelirler yıl bazında yüzde 50 düşüş yaşadı.

Nintendo Switch konsolu bu dönemde 2.1 milyon adet sattı ve yıl bazında yüzde 46.3 düşüş gösterdi. Yazılım ekosistemi de 30.64 milyon adet satarak yine yüzde 41.3 gibi büyük bir düşüşün içerisine girdi.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ve The Super Mario Bros. Movie yapımları geçen yıl firmanın yüzünü güldürmüştü ancak bu yıl firma da yeni konsola göre şekillenmeye başladığı için büyük yapımlar piyasaya çıkmadı. Nintendo Switch 2 konsolunun çıkış tarihine kadar firmanın inişli çıkışlı tablosunun devam etmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim