Nükleer Enerji Haberleri

Etiket
Son dakika nükleer enerji haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), nükleer enerji hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
4 GÜN

GİRİLEN İÇERİKLER
114 HABER 1 GALERİ

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
HAFTADA 2 İÇERİK

Nükleer enerji Son Dakika Haberleri

Güncel Nükleer enerji Haberlerini Takip Edin 📰

Son dakika nükleer enerji haberleri de dahil olmak üzere nükleer enerji ile ilgili tüm haber ve gelişmeleri, bu sayfadan takip edebilirsiniz. Bu bağlamda konuyla alakalı 0 video, 1 galeri ve 113 adet nükleer enerji haber içeriği bulunmuş olup, tüm içerikler 6 sayfalı bu arşivde listelenmektedir.

nükleer enerji İle İlgili Son Haberler Neler ❓

DonanımHaber’deki güncel nükleer enerji haberleri içinde dikkat çeken gelişmeler şöyle 🔽

Anlık Nükleer enerji Gelişmeleri DH’de 📢

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi www.donanimhaber.com'da, yeni nükleer enerji haberlerini takip etmek isteyenler için her yıl olduğu gibi 2025’te de sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dilerseniz son nükleer enerji haberlerini okuduktan sonra, Yapay Zeka İnceleme ve Videoları da izleyebilirsiniz.

Nükleer Enerji Hakkında

Nükleer enerji, atomun çekirdeğinden elde edilen bir enerji türüdür. Kütlenin enerjiye dönüşümünü ifade eden, Albert Einstein'a ait olan E=mc² formülü ile ilişkilidir.

Bununla beraber, kütle-enerji denklemi, tepkimenin nasıl oluştuğunu açıklamaz, bunu daha doğru olarak nükleer kuvvetler yapar. Nükleer enerjiyi zorlanmış olarak ortaya çıkarmak ve diğer enerji tiplerine dönüştürmek için nükleer reaktörler kullanılır.

Nükleer enerji, üç nükleer reaksiyondan biri ile oluşur:

  1. Füzyon: Atomik parçacıkların birleşme reaksiyonu.
  2. Fisyon: Atom çekirdeğinin zorlanmış olarak parçalanması.
  3. Yarılanma: Çekirdeğin parçalanarak daha kararlı hale geçmesi. Doğal (yavaş) fisyon (çekirdek parçalanması) olarak da tanımlanabilir.

Ağır radyoaktif maddelerin,dışarıdan nötron bombardımanına tutularak daha küçük atomlara parçalanması olayına fisyon,hafif radyoaktif atomların birleşerek daha ağır atomları meydana getirdiği nükleer tepkimelere ise füzyon tepkimesi denir. Füzyon tepkimeleriyle fisyon tepkimelerinden daha fazla enerji elde edilir. Güneş patlamaları füzyon'a, nükleer santrallerde kullanılan tepkimeler, atom bombası teknolojisi gibi faaliyetler de fisyona örnek olarak gösterilebilir.

Nükleer enerji, 1896 yılında Fransız fizikçi Henri Becquerel tarafından kazara, uranyum maddesinin fotoğraf plakaları ile yan yana durması ve karanlıkta yayılan radyoaktif ışınların fark edilmesi ile keşfedilmiştir.

Nükleer enerji hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim