Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu onayladı: Getir resmen BAE'li oldu

Rekabet Kurumu, Getir'in tek kontorlünün Abu Dhabi'li Mubadala'ya devrini resmen onayladı. Getir'in yemek ve market teslimatı faaliyetini Birleşik Arap Emirlikli fon yürütecek.
Rekabet Kurumu onayladı: Getir resmen BAE'li oldu Tam Boyutta Gör
Yerli girişim olarak Türkiye’den dünyaya açılan, Türkiye’nin decacorn girişimi Getir artık resmen Birleşik Arap Emirlik merkezli yatırım fonu Mubadala’nın oldu. Rekabet Kurumu, Getir’in Mubadala’ya devrini onayladı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verildi" ifadeleri kullanıldı.

Getir’in market ve yemek teslimatı faaliyetlerini BAE’li Mubadala sürdürecek. Mubadala, market ve yemek teslimatı işlerinde çoğunluk ve kontrol hissesine sahip oldu. Getir’in kurucuları ise e-ticaret ve mobilite gibi alanlarda çoğunluk hisselere sahip olacak.

Getir, pandemi döneminde büyük yükseliş yaşadı ve bu yükselişini Avrupa, ABD pazarlarına adım atarak genişletti. Pandeminin sona ermesinin ardından son yıllarda Getir’in müşteri sayısı düşüş yaşadı. Getir önce belirli ülkelerde çekildi. Ardından yurt dışı operasyonlarını tamamen sonlandırdı. Getir artık sadece Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
13 Kişi Okuyor (0 Üye, 13 Misafir) 6 Masaüstü 7 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
4099 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
getir, rekabet kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim