Samsung, 2nm için ilk siparişi aldı
Preferred Networks’un 2nm teknolojisi için TSMC'yi pas geçmeye karar verdiği söyleniyor ve bu kararın altında birkaç neden var gibi görünüyor. PFN, IoT uygulamaları için derin öğrenme araştırmalarında ve geliştirmelerinde öne çıkan bir firma. Özel yazılımlar ve çeşitli müşterilere süper bilgisayar tedarik etme konusunda sahip olduğu kaynaklar göz önüne alındığında PFN, Japonya'daki en gelişmiş firma olarak kabul ediliyor.
PFN ve Samsung’un ortaklığı iki firmanın da işine gelebilir. PFN bu sayede rekabette üstünlük sağlamasına olanak tanıyacak daha yeni çip teknolojilerine erişim sağlarken Samsung da yıllardır TSMC'nin gerisinde kalan döküm işinde ivme yakalayabilir. Dahası PFN’nin Nvidia ve Intel ile bağlantılı olduğu söyleniyor, bu da onu Samsung için güçlü bir müttefik yapıyor.
İki firma arasında anlaşmanın detayları belli değil ancak Samsung, PFN’yi ikna edebilmek için cazip bir indirim teklif etmiş olabilir. TSMC, en son teknolojisini daha yüksek fiyattan fiyatlandırmasıyla biliniyor, bu nedenle Samsung burada kendisi için bir avantaj elde edebilir. Bununla birlikte, Samsung’un 3nm GAA sürecindeki verim sorununu da çözüp çözemediği belirsiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Savaşları , silahları sevmeyen birisi olarak. Böylesi bir çoğrafyada her an tetikte olup ve üstün silahlara sahip olmak çok önemli. Bravo alkışlıyorum yetkilileri .
Körfez ulkelerinde de çok satılıyor, geçen gün ben FJ ile kum tepesi tırmanışı yaparken, yanıma bir tane geldi.