Anlık Bildirim

Samsung’dan Çin’e OLED teknolojisini sızdıran mühendis hapis cezası aldı

Samsung bünyesinde çalışırken kritik OLED teknolojilerini izinsiz elde ederek Çin’e pazarladığı ortaya çıkan mühendis mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı. 
Samsung Tam Boyutta Gör
Önemli teknolojilerde ülkeler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabette firmalar arasında deneyimli mühendis transferi büyük önem taşıyor. Ne var ki özellikle Çinli firmalar teknoloji hırsızlığını daha fazla tercih ediyor.

Samsung’da dev OLED hırsızlığı

Teknoloji sektöründe OLED ekran önemli bir rekabet alanı haline geldi. Haliyle bu alanda teknoloji transferi ya da teknoloji hırsızlığı da önemli avantajlar sağlayabiliyor. Çin bu konuda yazılı kurallara çok da uymak istemiyor.

Samsung’un bünyesinde çalışırken 2018-2020 yılları arasında OLED teknolojilerini gizlice Çinli firmalara pazarladığı ortaya çıkan bir mühendis hapis cezası aldı. Samsung’dan ayrıldıktan sonra kendi ekran firmasını kuran mühendisin bu firma üzerinden Çin’e 24.5 milyon dolarlık teknoloji transfer ettiği belirtiliyor.

Mühendis geçen Ekim ayından bu yana tutukluydu. Mahkeme bir devletin gizli sırlarını çaldığı için uzun tutukluluk sürelerinin uygulandığını belirtti. Mahkeme sonucunda şahsa 6 yıl hapis verilmesine hükmedildi. Ayrıca şahsa yardım ettiği tespit edilen 5 Samsung çalışanı da farklı hapis cezalarına çarptırıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16434 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, OLED ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim