Anlık Bildirim

Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları daha ince olacak

Samsung bir süre önce en yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’yı tanıttı. Yeni bir rapor ise gelecek nesilde firmanın katlanabilir telefonlarını daha ince yapacağını söylüyor.
Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları dah Tam Boyutta Gör
Samsung, geçtiğimiz hafta yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’yı tanıtmıştı. Telefonlar önceki modellere göre daha ince olsa da kullanıcıların beklediği kadar ince değildi. Ayrıca Samsung’un rakipleri daha ince katlanabilir telefonlar da piyasaya sürmüş durumda. Ancak yeni bir rapora göre Güney Koreli teknoloji devi gelecek yeni nesil katlanabilir telefonlarını çok daha ince yapacağını söylüyor.

Samsung, katlanabilir telefonlarını inceltecek

Hatırlatmak gerekirse; Galaxy Z Fold 6, açık haldeyken 5,6mm, kapalı formda ise 12,1mm kalınlığa sahip. Öte yandan Galaxy Z Flip 6 ise sırasıyla 14,9mm ve 6,9mm kalınlığa sahip. Ancak KED Global'dan gelen yeni bir rapor, Samsung'un mobil bölümünün başkanının, şirketin mühendislerinden Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold telefonlarını daha ince yapmalarını istediğini iddia ediyor.

Rapora göre Samsung, katlanabilir telefonlarını “normal bir akıllı telefon kadar” ince yapmayı hedefliyor. Burada normalden kasıt nedir bilinmez ancak Galaxy S24 Ultra, 8,4 mm inceliğindeyken, Galaxy S24 ve Galaxy S24+ sırasıyla 7,6 mm ve 7,7 mm inceliğe sahipti. Dolayısıyla raporun en azından 8,4mm seviyelerine işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Rapor aynı zamanda Samsung’un bu yılın sonunda Galaxy Z Fold 6 Slim (veya Galaxy Z Fold 6 Ultra) modelini tanıtacağını iddia ediyor. Bu model, 10 mm inceliğinde olacak ve 8 inçlik bir ekrana sahip olacak. Bu arada firmanın 2019 yılında piyasaya sürdüğü ilk Galaxy Fold modeli 17,1mm kalınlığındaydı. O zamandan beri Samsung, katlanabilir telefonları daha ince, daha hafif ve daha dayanıklı hale getirmiş olsa da geçtiğimiz günlerde tanıtılan HONOR Magic V3, katlanır yapıdayken 9.2 mm incelik sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim