Anlık Bildirim

Samsung grafik teknolojilerine yatırımını arttırıyor ama telefonlar için değil

Bugüne kadar mobil dünyada istediği etkiyi yaratamayan Samsung, grafik teknolojilerinde rotayı yapay zekâya çevirdi. Bundan sonra büyük yatırım şirket içi teknolojilere yapılacak.
Samsung Tam Boyutta Gör
Özellikle Apple’ın kendi işlemci ve grafik birimini geliştirmeye başlaması ile Samsung da kolları sıvamış ve özelleştirilmiş yongalar için önemli bütçeler ayırmıştı. Ne var ki bugüne kadar Apple veya Qualcomm ile boy ölçüşebilecek bir ürün ortaya koyamadı. Samsung yavaş yavaş yatırımlarını şirket içerisine yönlendiriyor.

Samsung’dan sürpriz grafik birimi yatırımı

Güney Kore medyasına göre Samsung grafik teknolojilerine olan yatırımını arttırıyor. Geçtiğimiz aylarda Samsung yöneticileri bir araya gelerek, grafik teknolojileri konusunda yeni bir yol haritası belirledi.

Firmanın bugüne kadar mobil pazarda rekabetçi olma stratejisini bir kenara bırakarak özellikle üretken yapay zekâ konusunda dışa bağımlılığı en aza indirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Bu bakımdan firma yeni grafik teknolojileri geliştirerek şirket içerisinde kullanıma sunacak. Firmanın 2030 yılında tamamen otonom çalışacak bir yarı iletken fabrikası hedefinin en önemli aşamasının bu olduğu belirtiliyor.

Mobil tarafta neler olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Samsung geçen yıl AMD ile olan lisans anlaşmasını yenilemesi ile en az bir veya iki nesil daha Exynos işlemcilerde RDNA grafiklerinin kullanılacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim