Anlık Bildirim

Silindir şeklindeki yelkenler gemilerde yakıt tüketimini yüzde 90 azaltıyor

Rüzgar destekli yeni bir tahrik türü yakında kargo gemilerine güç sağlayarak dizele olan bağımlılıkları azaltabilir. CoFlow Jet’in bu yenilikçi çözümü yakıt tüketiminde yüzde 90 tasarruf sağlıyor.
Silindir yelkenler gemilerde yakıt tüketimini yüzde 90 azaltıyor Tam Boyutta Gör
İlginç bir çağda olduğumuz bir gerçek ve iklim krizi bu çağın en büyük gerçeklerinden. Dolayısıyla araştırmacıların verimliliği artırmak için geçmişe baktığını sıklıkla görüyoruz. Bu bağlamda gemilerin yakıt tüketiminde yüzde 90’a varan tasarruf sağlayabilen bir yelken geliştiriliyor. Eski olanı yeniden yeni hale getiren CoFlow Jet adındaki girişim, kargo gemilerinin güvertelerine monte edilecek dev silindirler üzerinde çalışıyor. Bu silindirlerin havayı emerek, basınçlandırarak ve daha sonra farklı bir yöne doğru fırlatarak itme gücü oluşturduğu belirtiliyor.

Silindir yelkenler geliyor

Kargo gemileri için son yıllarda tasarlanan yelken sistemlerine aşinayız. Ancak bu tip yüksek yelken sistemleri çoğu liman için uyumlu değil, bu da benimsenmeyi zorlaştırıyor. Ayrıca çoğunda hareketli parçalar da bulunuyor. Ancak CoFlow Jet, geliştirdikleri silindirlerin alçalabilir yapıda olacağını ve hareketli parçalarının olmadığını söylüyor. Böylece köprülerin altından geçmede veya limanlara girip çıkmada bir endişe yaşanmıyor. Ayrıca yelkenler mevcut gemilere de takılabiliyor.

CoFlow Jet’in en büyük avantajı ise elbette çevre dostu olması. Silindir yelkenler, küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 3'ünden sorumlu olan denizcilik sektörünü karbondan arındırmada önemli bir rol oynayabilir. Şirket henüz tasarım ve simülasyon aşamasında olsa da belirli nakliye rotalarında yüzde 50 ila 90 arasında bir yakıt tasarrufu öngörüyor. CoFlow Jet, kendi sistemlerinin şu anda az sayıda kargo gemisinde kullanılan rüzgar destekli tahrik ünitelerinden çok daha verimli olacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22429 kez okundu.
7 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gemi, denizcilik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim