Anlık Bildirim

SK Hynix, endüstrinin en iyi GDDR7 belleklerini tanıttı: Yüzde 60 hız artışı!

SK Hynix, endüstrinin en iyisi olarak tanımladığı GDDR7 belleklerini duyurdu. Yeni GDDR7 bellekler hız tarafında yüzde 60, enerji verimliliği noktasında ise yüzde 50 iyileştirme vadediyor.
SK Hynix, endüstrinin en iyi GDDR7 belleklerini tanıttı Tam Boyutta Gör
GDDR7 bellekler 2025 itibariyle hayatımıza girecek. Bu bağlamda önde gelen üreticilerden birisi olan SK Hynix, endüstrinin en iyisi olarak tanımladığı GDDR7 belleklerini duyurdu. Firma, yeni belleklerin önceki nesle göre yüzde 60 daha hızlı ve yüzde 50 daha enerji verimli olduğunu söylüyor.

SK Hynix, GDDR7 bellekleri duyurdu

Güney Koreli şirket SK Hynix, GDDR7'nin geliştirilmesinin yapay zeka alanındaki küresel müşterilerin hem grafik işleme için özel performansı hem de yüksek hızı karşılayan DRAM ürününe olan ilgisinin artmasıyla gerçekleştiğini belirtirken yeni belleklerin seri üretimine 2024’ün üçüncü çeyreğinde (Temmuz-Eylül) başlayacağını açıkladı.

SK Hynix, endüstrinin en iyi GDDR7 belleklerini tanıttı Tam Boyutta Gör
Performans tarafında ise SK Hynix’in GDDR7 bellekleri önceki nesle göre yüzde 60'lık bir iyileşme ile 32 Gbps çalışma hızıyla geliyor ve hız, koşullara bağlı olarak 40 Gbps'ye kadar çıkabiliyor. Üst düzey ekran kartlarına entegre edildiklerinde ise ürün, saniyede 1,5 TB'tan fazla, yani 300 Full-HD filme (her biri 5 GB) eşdeğer veriyi bir saniyede işleyebiliyor.

SK hynix ayrıca, verilerin ultra hızlı işlenmesinin bir sonucu olarak ısı sorununu ele alan yeni paketleme teknolojisini benimseyerek önceki nesle kıyasla enerji verimliliğini yüzde 50'den fazla artırdığını söylüyor. Ayrıca ısıyı dağıtan alt tabakaların katman sayısını dörtten altıya çıkarırken, ürünün boyutunu değiştirmeden termal direnci önceki nesle kıyasla yüzde 74 oranında azaltmak amacıyla ambalaj malzemesi için EMC uyguladığının altı çiziliyor. SK hynix, yeni GDDR7 belleklerin üst seviye ekran kartlarında, yapay zeka, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve otonom sürüş gibi alanlarda benimsemesini bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim