Dünyanın en çok petrol üreten ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan, bugün iklim değişiklikleri ile mücadelede için planlarını açıkladı. Yapılan açıklamalarda, 2060 yılına kadar “sıfır sera gazı emisyonunun" hedeflendiği ve iklim değişikliklerini engellemeye yönelik çabalara Suudi Arabistan’ın da katılacağı belirtildi.
Duyuru, Veliaht prens Muhammed bin Salman tarafından krallığın ilk kez gerçekleştirdiği Suudi Yeşil Girişimi Forumu’nun başlangıcında yazılı olarak yapıldı. Bu duyuru, Glasgow’da yapılacak olan Birleşmiş Milletler İklim Değişiklikleri Konferansı’ndan (COP26) bir hafta önce yapılmasıyla da dikkat çekti.
Krallık sera gazı emisyonlarını azaltmayı planladığını söylese de Prens Muhammed, krallığın bunu sözde “Karbon Döngüsel Ekonomi” yaklaşımı ile yapacağını ifade etti. Bu yaklaşım, fosil yakıtlara olan küresel bağımlılığı fiilen azaltmaya yönelik çabaların aksine “güvensiz” karbon yakalama ve depolama teknolojilerine odaklanıyor.
Buna ek olarak yapılan açıklamaların yalnızca Suudi Arabistan’ın kendi ulusal sınırları ile ilgili olduğu belirtildi. Yani ülkenin petrole olan yatırımı ve diğer ülkelere olan fosil yakıt ihracatı bundan etkilenmeyecek.
Suudi Arabistan bu tarz açıklamalar yapsa da petrol ve gaz üretimi ve ihracatı ülkenin ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Ülke daha önce de fosil yakıtların enerji sektöründen çıkarılması tavsiyesine karşı çıkmıştı.
Bu ay başlarında da bir başka fosil yakıt üreticisi olan Birleşik Arap Emirlikleri de sıfır emisyon hedeflediklerini açıklamış ancak bunun nasıl bir planla yapılacağını belirtmemişti.
“Şon şans”
31 Ekim’de başlayacak olan BM İklim Değişiklikleri Konferansı (COP26), iklim değişiklikleri ile mücadele için dünyanın dört bir yanından devlet başkanlarını bir araya getirecek. Konferans, küresel ısınmanın tehlikeli seviyelere ulaşmasını önlemek için “dünyanın son şansı” olarak nitelendiriliyor. Bu yüzden de ülkelerin yeni önlemleri gündeme getirmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6676 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
petrol, iklim değişikliği konferansı ve