Anlık Bildirim

Gelecekteki insanlar teknoloji kaynaklı anormalliklere sahip olabilir

Yapılan yeni araştırma geleceğin insanlarının teknolojiyi çok fazla kullanmaktan kaynaklanan anormalliklere sahip olabileceğini gösteriyor. İkinci bir göz kapağına sahip olabiliriz.
Teknoloji yüzünden 3000 yılında insanlar böyle gözükebilir Tam Boyutta Gör
Teknolojik gelişmeler yaşanması ve yaygınlaşması insanların çalışma şekillerini bütünüyle değiştirdi, değiştirmeye de devam ediyor. Bununla birlikte teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı da bir gerçek. Ancak uzun ve sık kullanım sonucunda vücudumuzun etkilenme olasılığı da bulunuyor.

TollFreeForwarding tarafından yaptırılan araştırma projesi, teknolojiyi çok fazla kullanmanın anatomik bozukluklar oluşturabileceği konusunda uyarıyor. Araştırmacılar günlük teknolojik kullanımdan yola çıkarak “gelecekteki insan” modelini oluşturdular. Araştırmacılar oluşturulan 3D modele Mindy adını verdi.

Teknolojinin insan vücudu üzerindeki, özellikle uzun bir kullanım süresi sonucunda oluşan etkiyi göstermek isteyen ekip, konuyla ilgili bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri, özellikle teknolojinin insan vücudu üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde çalıştı. Görüntüdeki tasarım, akıllı telefonların, dizüstü bilgisayarların ve diğer teknoloji türlerinin sürekli kullanımına dayandırılarak oluşturuldu.

Geleceğin insanı kambur olabilir

Teknoloji yüzünden 3000 yılında insanlar böyle gözükebilir Tam Boyutta Gör
Araştırmacılar Mindy’nin 3000 yılının insanı olduğunu aktarırken gelecekteki insanların kambur olabileceğini tahmin ediyor. Bunun arka planında ise halihazırda modern teknolojik aletlerin kullanımından kaynaklı oturma ve ayakta durma şeklimiz yatıyor. Sürekli olarak bir akıllı telefona veya bilgisayar ekranına bakmanın vücudun bazı kısımlarını zorlayarak, kemerli sırt ve omurgada yanlış hizalamaya yol açabileceği belirtiliyor.

Kamburluğun yanında telefona uzun saatler bakmanın sonucunda boyun kaslarının da etkilenebileceği aktarılıyor. Zira aşağıya ne kadar bakarsanız boyun kaslarınız o kadar zorlanır. Doğal olarak boynunuzdaki kasların başınızı desteklemek için ekstra çaba sarf etmesi gerekir. Bunun sonucunda ise daha kalın bir boyun oluşabilir ve yukarıya bakmakta zorlanabiliriz.

Kollar ve eller değişebilir

Teknoloji yüzünden 3000 yılında insanlar böyle gözükebilir Tam Boyutta Gör
3D model üzerinde de görebileceğimiz üzere geleceğin insanının elleri ve kollarında değişiklikler yer alıyor. Aktarılanlara göre gelecekte kübital tünel sendromu oldukça yaygın olabilir. Bu sendrom, akıllı telefonun uzun süreli kullanımından kaynaklanan dirsek ve parmaklarda uyuşmaya neden olan bir sinir durumudur. Bu terim, günümüzde de görülen ve elin nasıl pençe şeklini aldığını açıklamak için oluşturuldu.

İkinci göz kapağı

Teknoloji yüzünden 3000 yılında insanlar böyle gözükebilir Tam Boyutta Gör
Çalışma, geleceğin insanlarının beyninin akıllı telefonlardan veya diğer aletlerden gelen radyasyondan korumak için daha kalın bir kafatasına sahip olacağını gösteriyor. Ek olarak insanların gözlerinin, mavı ışıktan korunmak için ikincil bir göz kapağı geliştireceği tahmin ediliyor.

Tüm bunlara ek olarak gelecekteki insanların sorunu sadece dış görünüş olmayacak. Mindy'nin fiziksel değişiminde gösterilmeyen ancak teknolojiden etkilenen başka bir unsuru daha var: zihinsel durumu. Günümüz araştırmaları sosyal medyanın kaygı ve depresyon ile bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Kaynakça https://interestingengineering.com/health/future-humans-may-have-abnormalities-from-using-technology-too-much https://tollfreeforwarding.com/blog/from-text-claw-to-tech-neck-how-technology-affects-our-bodies/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5410 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
insan, mindy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim